Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-04-08, 21:39
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: Reverse Dive Profiles

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Επιτρέψτε μου να σκεφτώ φωναχτά (διαβαστά)

Διαβάζοντας κανείς την θεωρία αποσυμπίεσης θα δει ότι όταν ο υπερκορεσμός ενός υγρού από ένα αέριο περάσει κάποια συγκεκριμένη τιμή τότε δημιουργούνται φυσαλίδες. Άρα ίσως δεν υπάρχει πρόβλημα να προγραμματίζει τις βουτιές του με όποια σειρά θέλει. Για να δημιουργηθούν φυσαλίδες θα πρέπει ο υπερκορεσμός να ξεπεράσει κάποιες τιμές. Ενώ όμως οι τιμές πχ για το νερό είναι εύκολο να υπολογιστούν, η διάλυση και αποβολή του αζώτου απο το ανθρώπινο σώμα είναι αρκετά πιο σύνθετο πρόβλημα. Για τον υπολογισμό αυτόν χρησιμοποιούμε ένα Haldanean Model

Αν όμως κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά θα δει ότι δεν υπάρχει ένα Haldanean Model....
Νεοκλή, πιστεύω πως συγχέεις ορισμένες έννοιες γύρω από το θέμα. Προτείνω ένα καλό γενικό άρθρο το οποίο θα σε κατατοπίσει καλύτερα ως προς την θεωρία της αποσυμπίεσης. Πρόκειται για το «Decompression Practice» γραμμένο από τους Bill Hamilton και Ed Thalmann.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Χρηστος Ευθυμιου Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσωπικά επιλέγω πάντα πρώτα την βαθιά βουτιά και μετά την ρηχή σαν επαναληπτική βουτιά.
Χρήστο, συμφωνώ μαζί σου. Από όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα δεν έχω πειστεί για τα reverse profiles οπότε απλά, φυλάω τα ρούχα μου. Από τη στιγμή που δεν είμαστε επαγγελματίες και δε μας πιέζει κανείς είναι εύκολο να προγραμματίζουμε τις καταδύσεις μας με το «κλασσικό» σκεπτικό.

/GKAM