Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Yannis
ρε παιδια....
δεν μας λετε καποια διαδικασια που μπορουμε να ακολουθησουμε ΑΝ ποτε δουμε καποια χελωνα..  
οπως ξερετε εγω συχνα-πυκνα και απο Σεπτεμβριο μαλλον σχεδον παντα, μενω Σαρωνιδα και Λαγονησι... 
ΑΜΑ βρω καποια τετοια χελωνα καπου ( ή δελφινι ή κατι αλλο ) τι πρεπει να κανω ? 
που να τηλεφωνησω? 
ποιον να παρω τηλεφωνο? 
Δεν θα ηταν καλα να ξερω? 
|
Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο. Μερικές φορές ξεχνάμε τα βασικά γιατί τα θεωρούμε ίσως δεδομένα
Αν δεις Θαλάσσια Χελώνα (και έχεις μεγάλες πιθανότητες εκεί που μένεις)
και υποψιαστείς ή διαπιστώσεις τραυματισμό, επικοινώνησε άμεσα με
- το
Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, ΑΡΧΕΛΩΝ (2η Μαρίνα Γλυφάδας) στα τηλέφωνα:
210 5213342 και 8001170900 (αστική χρέωση από σταθερό) ή
- τη
MEDASSET στα τηλέφωνα
210 3613572 και 210 3640389
Εγώ τους είχα πάρει για να αναφέρω απλά παρουσία χελώνας (που έχαιρε άκρας υγείας) με την αγαθή πίστη ότι θα ενημερώσουν το λιμενικό που θα ενημερώσει με τη σειρά του τα σκάφη για να κινούνται πιο προσεκτικά στην περιοχή (αισιοδοξία, ε;

).
Άσχετα με το αν τελικά θα το κάνουν,
πιστεύω ότι καλό είναι να ενημερώνουμε το τοπικό λιμεναρχείο παροτρύνοντάς το να ενημερώσει τα σκάφη που κινούνται στην περιοχή.
Πριν όμως έρθει εκείνη η δύσκολη ώρα, σου προτείνω να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου, διαβάζοντας αυτό το πανέμορφο και ενημερωτικότατο pdf:
Εγχειρίδιο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών (για ψαράδες)
Μπορεί να απευθύνεται στους ψαράδες, αλλά νομίζω ότι στην πραγματικότητα η πληροφορία που δίνει είναι εξίσου χρήσιμη για όλους εμάς που κινούμαστε στη θάλασσα με σκάφη και δεν αποκλείεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.
Για να βοηθήσουμε τη χελώνα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γι' αυτή και τις ανάγκες της. Αυτό το εγχειρίδιο νομίζω ότι μας δίνει όλη την κρίσιμη πληροφορία.
Χαίρομαι πάρα πολύ που σε ενδιαφέρει πραγματικά να βοηθήσεις.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνεις ποτέ!