Απάντηση: Handicap Divers
Στον Καταδυτικό Μαραθώνιο που διωργανώθηκε από το HUTs είχα την ευκαιρία να δω την παρουσίαση του Μάνθου (είχε και γενέθλια προχτές... χρόνια πολλά Μάνθο)
Αν και ήδη ήξερα κάποια πράγματα σχετικά ο συνδυασμός της παρουσίασης σε συνδυασμό με τα μαθήματα DM που παρακολουθούσα μου έβαλε το flash. Θέλω να το κάνω
Για έναν άνθρωπο που η βαρύτητα τον ταλαιπωρεί πολύ περισσότερο από όλους μας η κατάδυση είναι μια μαγική στιγμή που μπορεί σχεδόν με ίσους όρους να απολαύσει μια βόλτα στις 3εις διαστάσεις.
Από τότε σε κάθε βουτιά είτε από ακτή είτε από σκάφος, με καταδυτικό ή χωρίς παρατηρούσα, το που θα μπορούσε ένας άνθρωπος με σημαντικό βαθμό αναπηρίας να πάει και να κάνει κατάδυση. Τα μέρη είναι ελάχιστα και πάλι ένας άνθρωπος με σχετικες γνώσεις ίσως να απέκλειε και κάποια από αυτά.
Το σχολείο είχε μπεί στο πρόγραμμα, αλλα:
Πόσα άτομα ΜΕΑ κάνουν κατάδυση στην Ελλάδα;
Πόσο συχνά;
Πόσοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της κατάδυσης;
Τελικά ένας δύτης που θα κάνει το σχολείο θα βοηθήσει τον πλησίον του ή το Εγώ του; Θα βοηθούσε η ύπαρξη δυτών ικανών να συνοδεύσουν ΑΜΕΑ ή το σχολείο στην Ελλάδα είναι το ισοδύναμο του Ice Diving;
Είναι μερικά από τα ερωτήματα που έρχονται στο μυαλό κάποιου που θα ήταν μεγάλη του χαρά να βοηθήσει.
|