Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles
Από τότε σε κάθε βουτιά είτε από ακτή είτε από σκάφος, με καταδυτικό ή χωρίς παρατηρούσα, το που θα μπορούσε ένας άνθρωπος με σημαντικό βαθμό αναπηρίας να πάει και να κάνει κατάδυση. Τα μέρη είναι ελάχιστα και πάλι ένας άνθρωπος με σχετικες γνώσεις ίσως να απέκλειε και κάποια από αυτά.
|
Ειπε κανεις πως (καποια απο) τα ΑμΑ δεν μπορουν να συμμετασχουν σε καταδυσεις με σκαφος σαν και αυτη που εκανες κι εσυ?

ΟΚ, νομιζω πως υπερβαλεις λιγο...εγω απο την αλλη εχω δει και εχω ακουσει για μερη οπου θα μπορουσαν να κατεβουν με τα αμαξιδια τους και παραπληγικοι δυτες...
Παράθεση:
Πόσα άτομα ΜΕΑ κάνουν κατάδυση στην Ελλάδα;
Πόσο συχνά;
|
Σιγουρα οχι πολλα αλλα...
Παράθεση:
|
Τελικά ένας δύτης που θα κάνει το σχολείο θα βοηθήσει τον πλησίον του;
|
Αυτο δεν νομιζω οτι μπορουμε να το ξερουμε.
Δεν θα μπορουσαμε να το ξερουμε συναμα και στην περιπτωση που ο ιδιος δυτης για παραδειγμα χρειαζονταν να παρασχει τις πρωτες βοηθειες ενω ηταν πιστοποιημενος BLS, AED & O2 Provider.....παραυτα πληρωσε κι εκανε τα αναλογα σχολεια καποτε γιατι πιστευε πως ετσι θα βοηθησει καποια στιγμη τον buddy του και συνανθρωπο του.
Παράθεση:
|
Θα βοηθούσε η ύπαρξη δυτών ικανών να συνοδεύσουν ΑΜΕΑ ή το σχολείο στην Ελλάδα είναι το ισοδύναμο του Ice Diving;
|
Προσωπικα δεν ξερω εαν θα βοηθουσε γενικα η υπαρξη Συνοδων ΑμΑ. Σιγουρα ομως η υπαρξη ευαισθητοποιημενων και περα απο καθε εγωιστικες διαθεσεις Συνοδων θα βοηθουσε πολυ. Το 2004 ειχα την τυχη να παραβρεθω στο DCT (Dive Challenge Tour) της IAHD που διοργανωσε ο Μανθος στο ΕΙΑΑ (Εθνικο Ιδρυμα Αποκαταστασης Αναπηρων) και ειδα απο πρωτο χερι πως το motto ''if there is a will there is a way'' γινεται πραξη προς πασα κατευθυνση. Τοσο απο την πλευρα των ΑμΑ αλλα οσο και απο την πλευρα των Συνοδων!
Ασχετο με τα του Ice diving που ρωτας αλλα ξερεις ποσα ΑμΑ στο εξωτερικο κανουν Ice diving?

Ρωτα τον Μανθο ο οποιος ξερει περισσοτερα για αυτο....