Θέμα: Handicap Divers
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-05-08, 18:02
Το avatar του χρήστη Normoxic Diver
Normoxic Diver Normoxic Diver is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Handicap Divers

Καταδυση αυτοδυτη με παραπληγια στο ομορφο....Μπαλι!

Εμφανης η γνωστη δυσκολια επιτευξης στοιχειωδους πλευστοτητας/ ισσοροπιας του ΑμΑ που εχει να αντιμετωπισει καποιος συνοδος αυτοδυτων με αναπηρια/ Handicap Guide, πραγμα το οποιο λυνεται ευκολα με τις τεχνικες/ μεθοδους που μαθαινει στο αναλογο σχολειο...

Μεταξυ αλλων μαθαινει αρκετα αξιολογα πραγματα για τα θεματα των αναπηριων και την αντιμετωπιση τους σε καταδυτικο επιπεδο, τοσο σε ακαδημαικο επιπεδο οσο και σε επιπεδο πρακτικων/ δεξιοτητων.

Τεχνικες υποβρυχιας κολυμβησης ανευ πεδιλων μεσω της εξομοιωσης παραπληγικου δυτη ή δυτη με ακρωτηριασμενο κατω ακρο.
Τεχνικες υποβρυχιας καλυμβησης μεσω εξομοιωσης δυτη με κινητικες δυσκολιες ανω ακρου...

Ποιος ειπε πως η μαυρη/ ''blacked mask'' χρησιμοποιειται σε εκπαιδευτικο επιπεδο μονο στα Techical σχολεια (π.χ cave, wreck penetration, κλπ)?
Μεσω της εξομοιωσης τυφλου δυτη και ειδικων/ εξειδικευμενων υποβρυχιων σηματων επικοινωνιας, το μονο σιγουρο μεταξυ αλλων μετα το περας της εκπαιδευσης ειναι πως η αυτοπεποιηθηση του σαν δυτης σιγουρα εχει ανεβει λιγακι....

Προσωπικα πριν λιγα χρονια ειχα την ''τυχη'' να εχω στον καταδυτικο κυκλο μου καποιο ΑμΑ το οποιο επασχε απο σκλυρυνση κατα πλακας.
Η ''επιδραση'' που ειχε η ενασχολη του με την αυτονομη καταδυση στο ψυχολογικο κομματι (πραγμα που αναφερεται στο σχολειο των συνοδων) μονο θετικα αποτελεσματα ειχε και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο.

Κυριως αξιζει να αναφερθει η αναθεωρηση του γυρω απο το θεμα ''επιστροφης'' του σε θαλασσιες δραστηριοτητες μετα απο....6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ειτε αυτο ηταν απλα ενα μπανιο στην θαλασσα ειτε ενα Confined dive....

Προσωπικα βρηκα πολυ ενδιαφερουσα την εκπαιδευση μου πριν χρονια σαν Συνοδος ΑμΑ και κυριως ποιο ενδιαφερουσα απο κατι specialties του στυλ: Boat, Computer, Adv Buoyancy Technique Diver που ειχα κανει και εγω κατα καιρους σαν μη σωστα ενημερωμενος ''αιμοδοτης''-αυτοδυτης.....