Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-05-08, 11:45
Big-Blue Big-Blue is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: 24.05.2008 - Ομιλία-Δημόσια συζήτηση: 'Κρατώντας ένα DC μακριά από DCS'

Παράθεση:
Ασχετα με την εκτιμηση που μπορει να εχει καποιος σε καποιον οργανισμο δεν πιστευω οτι οι πινακες της PADI εχουν βγει αναξιοπιστοι τοσα χρονια και για εκατομυρια δυτες που τους ακολουθησαν/ακολουθουν... Ασχετα με τις αποψεις του καθενος ενας τοσο μεγαλος οργανισμος ειναι ιδιατερα προσεχτικος σε τετοια θεματα...
Συμφωνώ Μάνο. Προσωπική άποψη είναι, μεγάλη κουβέντα είναι...αλλά το ότι βγάζει (ίσως όχι η μόνη πλέον) Αdvanced diver με περίπου 12 βουτιές σύνολο (χωρίς ο εκάστοτε δύτης να έχει πριν καμία σχέση με τη θάλασσα έστω ως background) εμένα δε με πείθει πως το κέρδος δεν έχει γείρει τη ζυγαριά σε βάρος της ποιότητας και στο συγκεκριμένο θέμα, της ασφάλειας...

Παράθεση:
Δηλαδή σαν χρόνο βυθού θεωρείς πάντα το σύνολο του χρόνου της βουτιάς στο μέγιστο βάθος που έφτασες ασχέτως αν κάθησες 1' και μετά σε διάφορα βάθη (ρηχότερα) μέχρι να ξεκινήσεις την άνοδο?
Τι γίνεται στην περίπτωση που κάθεσαι σε 3, 4 ή και παραπάνω διαφορετικά επίπεδα για κάποιο ικανό χρονικό διάστημα?
Πως κάνεις υπολογισμούς με τον πίνακα?
Ναι, σαν το σύνολο του χρόνου κατάδυσης θεωρώ το διάστημα από τη στιγμή της κατάδυσης έως τη στιγμή της ανάδυσης και βάζω το χρόνο αυτό ως παραμονή στο μέγιστο βάθος. Έχοντας προαποφασίσει πως τουλάχιστον από τα 100bar σχεδόν θα αρχίσει η ανάδυση-επιστροφή, γνωρίζοντας και την κατανάλωσή μου, δεν έχω αέρα ή ικανό χρονικό διάστημα, αν θές, για παραμονή σε ενδιάμεσα επίπεδα.
Νομίζω πως έτσι (θεωρώντας πάντα το σύνολο του χρόνου της βουτιάς στο μέγιστο βάθος ασχέτως αν παρέμεινα για λίγο) εξισορροπώ την επιθετικότητα των πινάκων του us navy με τη συντηρητική θεώρησή μου.
Ξέρω πως είναι απλοϊκή η αναφορά μου και το ξαναλέω εκφράζω προσωπική γνώμη.

Βέβαια τις τελευταίες βουτιές μου τις κάνω με dc (μη με θεωρήσετε και εντελώς δύτη των σπηλαίων) αλλά τα προφίλ δεν παρακλίνουν απ' τους πίνακες.
Απάντηση με παράθεση