Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Άντε o Νormoxic τα γράφει και τα ξαναγράφει. Ο Σύλλογος τι θα μπορούσε να κάνει πάνω σε αυτό;
|
Ωραία... έχω ακριβώς την ίδια απορία....
Όσο δεν υπάρχουν ανάμεσά μας άτομα με αναπηρία που να ενδιαφέρονται, δεν έχω ιδέα γιατί θα έπρεπε ο σύλλογος να τους τραβήξει από τα μαλλιά και να τους ρίξει στη θάλασσα....
Αν βέβαια θέλαμε να οργανώσουμε ένα discover ή έστω ένα πρώτο αστέρι δωρεάν για ΑμεΑ, θα μπορούσαμε να το ποστάρουμε στο καταπληκτικό
www.disabled.gr και να δούμε ενδιαφέρον για συμμετοχές.
Φυσικά θα χρειαζόμασταν την έγκριση της ΓΣ διότι ο Σϋλλογος θα έπρεπε να καλύψει τα έξοδα ή ίσως ένα μέρος αυτών (προσωπικά θα ήταν μεγάλη χαρά μου κάτι τέτοιο).
Κι έπειτα, έχω κι ένα θέμα με τις τεχνικές δυσκολίες... Σε ποια μορφή αναπηρίας θα απευθυνόταν ένα τέτοιο σχολείο; Κινητικές αναπηρίες μόνο;
Τα κωφά ή βαρήκοα άτομα, θεωρούνται ανάπηρα για την καταδυτική εκπαίδευση; Δεν θα χρειαζόταν ένας νοηματίζων εκπαιδευτής αν ένας κωφός δεν είναι χειλεοαναγνώστης; Φαντάζομαι ότι κάθε μορφή αναπηρίας έχει τις δικές της συνθήκες και ιδιαιτερότητες. Ένα Handicap σχολείο μπορεί να απευθύνεται σε οποιοδήποτε ΑμεΑ ή θα πρέπει να διαμορφωθούν μικρότερες ομάδες ανάλογα με τις επιμέρους ανάγκες;;
Normoxic διαφώτισέ μας πλιζ....
Και γενικά πολύ θα ήθελα να ακούσω και άλλες σκέψεις πάνω στο θέμα.....