Physalia fivos,
Καλώς σας βρήκα

.
fivos,
Hμουν πολύ ακριβής,είπα:
"να απαγορεύσει μιά νόμιμη ερασιτεχνική δραστηριότητα στην θάλασσα μας."
Κι'εγώ είμαι αντίθετος με τους αγώνες μ'αυτή τη μορφή(αγώνες με διαφορετικά όρια από τους άλλους ψ/τ)Ομως δεν μίλησα για αγώνες!
Η υπεραλίευση είναι γεγονός,αλλά μπορώ να αποδείξω πως το μικρότερο μέρος ευθύνης σ'αυτή το έχει ο μέσος ψ/τ,συμμετέχει στην μείωση των αποθεμάτων με τα μικρότερα ποσοστά,στο παρελθόν,το παρών πιστεύω και στο μέλλον,ακόμη και αν κάποτε απαγορευτούν(στα αλήθεια

)οι τράτες.
Οσο για τις κατα τόπους περιοχές φυσικά και πρέπει να γίνονται μελέτες για να παρθούν αποφάσεις,δεν μπορεί με μελέτες στο Αιγαίο να εφαρμοστούν στην Γαύδο και φυσικά αυτές τις μελέτες δεν θα τις κάνει ο Δήμος.
Σαν "ψαροτουφεκάς" έχω δεί τεράστια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν,δεν χρειάζομαι ειδικούς,όπως φάνηκε και πιό πάνω έχω κι'εγώ ένα μερίδιο ευθύνης,.......είναι όμως τόσο μικρό που είναι αστείο να το κουβεντιάσουμε!
Αλλωστε και το ποσοστό των αγωνιζόμενων(άσχετα αν αυτοί "φαίνονται" πιό πολύ από τους υπόλοιπους μέσω του τύπου)είναι πολύ μικρό σε σχέση με τον μέσο ψ/τ μ'ένα πρόχειρο υπολογισμό συμπεραίνω πως οι 60 το πολύ
εμπλεκόμενοι σε αγώνες είναι το 1%* από τους 6000+ ενεργούς ψ/τ,.........για τέτοια ποσοσστά μιλάμε!!.Τα πληρώματα στις τράτες είναι 15 φορές πιο πολλά

.
Την "παλιά" απαγόρευση στην αυτόνομη κατάδυση την ανέφερα γιατί πιστεύω πως τις αποφάσεις τις πήραν μη ειδικοί,χωρίς μελέτες που
Θεώρησαν οτι θα κάνετε "ζημιά" στα αρχαία,όπως καλή ώρα τώρα.
Ελπίζω τώρα να ήμουν πιό κατανοητός.
*edit:Εχει γράψει 0,01%

.