Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-08, 16:09
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ: ΟΧΙ στη διεξαγωγή αθλητικού αγώνα ψαροντούφεκου

Όπως ξέρετε όλοι είμαι πρώην ψαροντουφεκάς

Η ενασχόληση με την αυτόνομη κατάδυση δεν μου αφήνει ούτε χρόνο αλλά ούτε και διάθεση πια για ψαροντούφεκο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θέλω να απαγορευτεί, όμως μια οργανωμένη εκδήλωση ψαρέματος μιας συγκεκριμένης, μικρής περιοχής θαέ χει επιπτώσεις απαράδεκτα αρνητικές.

Δυστυχώς η υπεαλίευση κάνει ακόμα και το κουβαδάκι του ψαροντουφεκά πολύ μεγάλη πληγή στην ήδη καταχτυπημένη θάλασσα. Θυμάμαι μικρός που πήγαινα για ψαροντούφεκα και τρώγανε ψάρι όλοι μου οι συγγενείς. Βγαίναν τα μέγαλα μου ξαδέρφια από το νερό και το μόνο που έβλεπες ήταν ψάρια. Τώρα...

Μιλάμε πάντα για το νόμιμο ψαροντούφεκο. Με άπνοια.

Επιπλέον το άθλημα έχει διαδωθεί τόσο πολύ που κάθε ΣΚ (ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι) αυτό το ένα κουβαδάκι ψάρια που βγαίνει από κάθε ψαροντουφεκά μας κάνουν πολλά, πολλά, πάρα πολλά κουβαδάκια, πολλά ψάρια, όχι πάντα στην κατάλληλη ηλικία (ως γνωστόν τα ψάρια δεν έχουν ταυτότητα) για να ψαρευθούν. Αν προστεθεί και σε αυτούς και ο αριθμός των "κακών" ψαροντουφεκάδων που ρημάζουν ότι βρουν... πρόσθεσέ τα και δες γιατί είναι πολλοί πλέον αυτοί που αισθάνονται άβολα με το "υποβρύχιο κυνήγι".

Σίγουρα χρειάζονται μέτρα για την αλιεία γενικότερα. Το έχουν καταλάβει και οι επαγγελματίες αλιείς. Πρέπει να μελετηθούν ούτως ώστε να εφαρμοστούν και να αποδώσουν το ταχύτερο. Σε ότι αφορά το ψαροντούφεκο προσωπικά είμαι εναντίον των απαγορεύσεων καθώς προκαλούν μεγαλύτερο κακό από καλό. Αφού όμως οι ίδιοι οι κυνηγοί δεν αυτορυθμίζονται οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην επιβολή περιορισμών, αν θέλουμε βέβαια να βλέπουν και τα παιδά των παιδιών μας ψάρια στην θάλασσα όταν θα κολυμπάνε, όταν θα κάνουν αυτόνομη ή όταν θα κυνηγούν.
Απάντηση με παράθεση