Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-06-08, 15:13
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Θεωρειτε την αυτονομη καταδυση αθλημα ή hobby ?

Νομίζω ότι αυτό που διαφοροποιεί το χόμπυ από το άθλημα είναι ξεκάθαρο: άθλημα σημαίνει προπόνηση, προπόνηση και πάλι προπόνηση και κάποια στιγμή συμμετοχή σε αγώνες και κατάταξη σε κάποια κατηγορία-βαθμολογία.

Το σκάκι ας πούμε μπορεί να είναι χόμπυ, αλλά μπορεί να είναι και άθλημα (το αθλητικό σκάκι μάλιστα είναι μια ιδιαίτερα επίπονη ενασχόληση, μπροστά στην οποία η κατάδυση μοιάζει περίπατος στην πράξη και ανάγνωση best-seller στη θεωρία).... Το τρέξιμο ομοίως, μπορεί να εμπίπτει και στις δυο κατηγορίες.... Το ότι μου αρέσει να κολυμπάω, δεν μου επιτρέπει και να ισχυριστώ ότι είμαι αθλήτρια κολύμβησης.
(Και αλήθεια, όλοι αυτοί που παίζουν ρακέτες - και πολύ κουράζονται και μας κουράζουν- είναι αθλητές; )

Η αυτόνομη κατάδυση θα μπορούσε να είναι άθλημα και πιθανότατα να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Ο λόγος που δεν είναι ως τώρα, πιστεύω ότι σχετίζεται καθαρά και μόνο με την επικινδυνότητά της όταν κανείς την τραβάει στα άκρα.
Θα μπορούσαμε όμως κάλλιστα αύριο μεθαύριο να αποκτούσαμε κάποιο σχετικά ακίνδυνο ολυμπιακό αγώνισμα τύπου 'υποβρύχια χορογραφία'. Όλα στο μυαλό μας είναι.
Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χόμπυ μας και να είμαστε πολύ παθιασμένοι με αυτό!!