Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο psyche
Κοιτώντας λίγο στο net, προσανατολιζόμουνα σε ένα budget της τάξης των 350€ για πρώτο-δεύτερο στάδιο (οπότε να φτάσει κανά <600άρι με χταπόδι/κονσόλα  .
Κατ' αρχάς έχει νόημα να κοιτάω για τέτοιο budget; Ή θα είναι πεταμένα λεφτά (aka φτηνιάρικο). σ.σ. Δεν είναι ότι έχω τεράστιο οικονομικό πρόβλημα οπότε εκ των πραγμάτων και να ήθελα δεν θα μπορούσα περισσότερα, αλλά εντάξει δεν μου τρέχουν €€ απ' τα παντζάκια  βάλτε ότι θα πρέπει να αγοραστούν σιγά σιγά κι ένα σωρό πράγματα...
|
O πατέρας μου έλεγε ότι δεν είμαι αρκετά πλούσιος να πέρνω φθηνά πράγματα. Ψηφιζω υπέρ του καλού/ακριβού. Το budget σου καλύπτει την αγορά καλό ρυθμιστή. Δεν προτείνω κονσόλα, ένα μανομέτρο φτάνει και περισσεύει. Πυξίδα και DC στο χέρι. Μην πάρεις βαθύμετρο, πάρε DC.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο psyche
Τέσπα, να φέρω για παράδειγμα ένα-δύο setup να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένο το ζήτημα.
Περισσότερο βάσει ενός review (για τα Under $500) ξεκίνησα και είδα τα εξής (τιμές ενδεικτικές από ελληνικό e-shop):
Πρώτο Στάδιο
Scubapro ΜΚ11 : 156€
Scubapro MK17 : 188€
Και τα δύο balanced diaphragm, διαφορά ότι το ΜΚ17 έχει 'dry ambient pressure chamber'  το οποίο βοηθάει σε χαμηλές θερμοκρασίες νερού να μην παγώσει η βλαβίδα δια της οποίας αποσυμπιέζεται ο αέρας(   .
Ασχέτως συγκεκριμένης μάρκας, μου χρειάζεται κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι θα είναι τυπική διαφοροποίηση σε πρώτα στάδια(  . Η διαφορά σε κόστος αγοράς είναι όμολογουμένως μικρή, αλλά τι παίζει με συντήρηση; Κόστος κλπ...
|
Οι Scubapro είναι πολύ καλοί ρυθμιστές!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο psyche
Μεταξύ διαφράγματος και πιστονιού; Θα έπρεπε όπως-και-δήποτε να προτιμήσω κάποιο από τα δύο;
|
Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει διαφορά, και ούτε θα την καταλάβεις.
Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο Μιχάλης