Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-06-08, 19:34
Tiburon Tiburon is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Οι καρχαρίες της Μεσογείου κολυμπούν προς την εξαφάνιση

Σε αυτή τη χώρα τελικά είμαστε ότι να ‘ναι! Να φανταστείτε όταν ήμουν στο δεύτερο έτος των σπουδών μου (πριν 5 χρόνια), έλεγα στους φίλους μου ότι υπάρχουν καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες και αυτοί δεν με πίστευαν! Τους έφερνα σημειώσεις και βιβλία από το μάθημα της Ιχθυολογίας και αυτοί ήταν και πάλι αμετάπειστοι! Τώρα σιγά σιγά όχι μόνο θα αρχίσουν να με πιστεύουν αλλά θα φοβούνται να κάνουν και μπάνιο στη θάλασσα!

Πάντως το φαινόμενο να κυνηγάει το λιμενικό καρχαρίες το έχω ξανακούσει. Γνωστοί μου δύτες στη Ρόδο είχαν την ‘τύχη’ να δουν καρχαρία κατά τη διάρκεια της κατάδυσης (δεν θυμάμαι χρονιά αλλά ούτε και είδος). Όταν επέστρεψαν στο σκάφος τους σώοι και ασφαλείς, τους πλησίασε ένα σκάφος του λιμενικού και τους είπε να μη βουτήξουν γιατί κυκλοφορούσε καρχαρίας! Βέβαια αυτοί είχαν ήδη δει τον καρχαρία υποβρυχίως και το ψάρι την είχε κάνει…

Άλλη φορά πάλι, πριν μερικά χρόνια, φίλος μου μόνιμος του Πολεμικού Ναυτικού στη Μυτιλήνη μου είπε ότι ειδοποιήθηκαν για την εμφάνιση μεγάλου καρχαρία κάπου κοντά στο άνοιγμα του κόλπου της Γέρας (αν δεν κάνω λάθος κάτω από τα Μερσίνια). Το αποτέλεσμα; Τον κυνήγησαν και έριξαν με τα όπλα τους στο ψάρι διότι ήταν κοντά σε ακτές όπου υπήρχαν λουόμενοι! Δεν ήταν σίγουροι αν τον πέτυχαν γιατί εξαφανίστηκε γρήγορα αλλά γενικά δεν φάνηκε να ‘πτοείται’.

Τελικά οι Ελληνικές θάλασσες μάλλον δεν είναι για μεγάλα ψάρια…
Απάντηση με παράθεση