Θέμα: Solo Diving
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-06-08, 01:12
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Solo Diving

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην κοινότητα των solo divers συναντάται η λογική (και η πρακτική) ότι ένα απλό και δοκιμασμένο 1ο στάδιο με μονό 2ο είναι προτιμότερο διότι μειώνονται οι πιθανότητες να χαλάσει κάτι.
Έτσι που το λες, ακούγεται σαν μια πολύ τραβηγμένη και παράλογη γενίκευση - εκτός αν κάνεις χιούμορ και δεν το καταλάβα
Οι μόνοι δύτες στους οποίους συναντάω συχνά το setup που περιγράφεις (ένα πρώτο στάδιο, ένα δεύτερο και -συνήθως- σαμάρι αντί για BCD) είναι κάποιοι παλιοί ψαρομπουκαλάκηδες αυτοδίδακτοι ή σχεδόν ανεκπαίδευτοι, που πιστεύουν πως είναι άτρωτοι/αθάνατοι.

Προσωπικά όταν άρχισα να κάνω solo βουτούσα με κανονικό setup (ένα πρώτο στάδιο + 2 δεύτερα) μέχρι τα -12μ.
Όταν αποφάσισα ότι με ενδιαφέρει το solo λόγω φωτογραφίας και θέλω κάποιες φορές να πηγαίνω και μέχρι τα -25μ (το προσωπικό μου όριο solo αυτή τη στιγμή) έβαλα διπλό κλείστρο σε 18άρα φιάλη και έχω 2 πρώτα στάδια + 3 δεύτερα.

Γνωρίζω επίσης άλλους δύτες που βουτάνε solo αλλά το κάνουν με διπλές ανεξάρτητες 15άρες φιάλες.
Τα λέω όλα αυτά απλά για να δείξω ότι οι solo δύτες δεν υπάγονται όλοι στην κατηγορία "πιστεύω ότι εμένα δε θα μου τύχει και βουτάω όπως λάχει για να φάω το κεφάλι μου".
Κάποιοι το κάνουν με πολύ μεγαλύτερη επιφύλαξη και μεγαλύτερη σύνεση.

Από εκεί και πέρα βέβαια, όλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής και δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω κανέναν για το αν θα το κάνει και το πως θα το κάνει

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 14-06-08 στις 01:55.
Απάντηση με παράθεση