Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο seafarer
Φοιβο, δεν βρισκω λαθος στην διαδικασια οπως την περιγραφεις
|
Θα διαφωνήσω... πόσα χέρια έχει ο Φοίβος? Ένα κρατάει το DSMB, ένα το inflator, και το τρίτο το καρούλι? Επειδή λοιπόν έχει 2 χέρια, κινδυνεύει να μπλεχτεί....
Παράθεση:
Θα ελεγα ομως οτι συνηθιζεται να φουσκωνεις το DSMB με το χταποδι.
Ειναι πιο αμεσος και ακαριαιος τροπος.
|
....για ακατάσχετο free flow, βεβαίως ΝΑΙ!!
Παράθεση:
Τωρα οσον αφορα την διατηρηση πλευστοτητας δανειζοντας αερα απο το BCD στο DSMB θα ελεγα οτι φτανοντας να φουσκωσεις ενα DSMB σιγουρα θα εχεις την απαιτουμενη πλευστοτητα.
|
... αδιεάζοντας αέρα από το BCD, μάλλον δεν σε βοηθά να διατηρήσεις την πλευστότητα σου...
Παράθεση:
αφου η βασικη του λειτουργια θα πρεπει να περιοριζεται στην ειδοποιηση αμεσης αναγκης στην επιφανεια χωρις την δυνατοτητα αναδυσης.
|
Πρώτη φορά το ακούω αυτό... Η βασική λειτουργία του DSMB είναι να μαρκάρει τη θέση του δύτη: Eδώ είμαι, είμαι καλά, μην περάσεις με την εξωλέμβια από πάνω μου...
Παράθεση:
Αλλα (υπαρχει ενα αλλα) συμφωνα με τα τελευταια προτυπα της CMAS ειδικα για τα DSMB που αποδεχτηκαν ολοι οι οργανισμοι εχουμε:
Κοκκινο χρωμα DSMB = Ολα Ο.Κ. - Ειμαι εδω.
Κιτρινο χρωμα DSMB = Χρειαζομαι βοηθεια - θα μεινω απο αερα.
Κοκκινο χρωμα πρωτα και μετα βγαλσιμο Κιτρινου χρωματος = χρειαζομαι βοηθεια επειγοντως - εχω μεινει ή μενω απο αερα.
|
Η χρήση κόκκινου και κίτρινου μαζί δεν έχει γίνει στανταρτ. Συμφωνήται από την ομάδα τι σημαίνει τι... Τα δύο κόκκινα τι σημαίνουν?
Αυτά τα ολίγα αγαπητέ Seafarer, και μην με παραξηγήσεις..