Απάντηση: Νόσος σε κατάδυση «εντός των πινάκων»
Πολύ πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά....
Ομολογώ ότι η ιδέα να "χτυπηθώ" κάνοντας μια βουτιά εντός ορίων ήταν κάτι που λίγο καιρό πριν θα αντιμετώπιζα μάλλον ειρωνικά.
Μου συνέβη όμως κάτι που μου άλλαξε αρκετά τη νοοτροπία. Αυτό το κάτι ήταν ότι μετά από κάποια βουτιά -άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη κατά τη γνώμη μου- ένιωσα κάποια περίεργα μουδιάσματα στο χέρι μου.
Εννοείται ότι ...μέτρησα όλη τη λίστα συμπτωμάτων του DCI denial μέσα στα πρώτα 5 λεπτά αυτής της ιστορίας! Τελικά όμως, και εκ των υστέρων χαίρομαι πολύ γι' αυτό, αποφάσισα να το αντιμετωπίσω σαν νόσο, εισπνέοντας το εμπλουτισμένο μίγμα που είχα μαζί μου και επικοινωνώντας με το ΝΝΑ.
Αποδείχτηκε τελικά ότι το περιστατικό δεν ήταν νόσος. Αρχικά επιφυλασσόμουν ως προς αυτό μέχρι που κάποια στιγμή ένιωσα ακριβώς το ίδιο μούδιασμα χωρίς να έχει προηγηθεί κατάδυση για αρκετό καιρό οπότε και το σιγούρεψα.
Παρόλ' αυτά η όλη ιστορία αποδείχθηκε πολύ ψυχωφελής για μένα διότι για πρώτη φορά στη ζωή μου ασχολήθηκα σοβαρά με την κατανόηση των συμπτωμάτων, διάβασα, μίλησα με γιατρούς, απομυθοποίησα καταστάσεις, συνειδητοποίησα πόσο εκτεθειμένοι είμαστε ως έλληνες δύτες και γενικά πήρα ένα καλό μάθημα αντίστοιχο του να είχα πράγματι πάθει νόσο.
Όλα είναι δυνατά, το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε, είτε έρθει είτε όχι η ώρα να το αποδείξουμε......