Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-06-08, 09:35
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: Νόσος σε κατάδυση «εντός των πινάκων»

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο akef Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι πίνακες αποσυμπίεσεις όπως και οι ώρες μηδέν όπως ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα είναι προϊόν στατιστικής μελέτης. Αυτό νομίζω τα λέει όλα!!!
Δε νομίζω πως η ιστορία «τα λέει όλα» έτσι απλα, ιδίως αν δείς μελέτες με τις πιθανότητες. Από όσα έχω διαβάσει, οι πιθανότητες εμφάνισης νόσου σε καταδύσεις αναψυχής χωρίς αποσυμπίεση, και κάτω από ιδανικές συνθήκες είναι γύρω στο 0,03% αλλά μπορεί να ανέβουν στο 0,3% σε κάποιες περιπτώσεις. Οι δύτες του USN, καταδύονται με πλάνα που φέρουν <2% πιθανότητα εμφάνισης ήπιας μορφής νόσου και <0,1% βαριάς μορφής.

Άρχισε τώρα να πολλαπλασιάζεις τις καταδύσεις σου με τις πιθανότητες και δες πόσο άνετος είσαι καθώς μετακινείται η υποδιαστολή...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο akef Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπως έχει παρατηρήσει δεν έχει σημασία αν κάνεις μια recreational ή μια technical βουτιά. Όσον αφορά το θέμα πινάκων το ρίσκο είναι περίπου το ίδιο.
Εδώ πάλι θα διαφωνήσω μερικώς. Το ότι δεν έχει σημασία αν κάνεις recreational ή μια technical βουτιά, το δέχομαι μόνο ως προς το ότι και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει το ρίσκο εμφάνισης νόσου. Αυτό όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο και αυξάνει σχεδόν εκθετικά με το βάθος, την διάρκεια της κατάδυσης ή/και αποσυμπίεσης.

Δεν είμαι τρομολάγνος ούτε προσπαθώ να σοκάρω κανέναν. Απλά με ενδιαφέρει να διαβάσω το σκεπτικό ή εμπειρίες τρίτων. Η πιθανότητα νόσου είναι πραγματικότητα, ιδίως στις τεχνικές καταδύσεις και είναι κάτι που επιβάλλεται να έχουμε ξεκάθαρο μέσα μας από τη στιγμή που αποφασίζουμε να ασχοληθούμε συνειδητά με αυτές.

/GKAM