Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-06-08, 12:25
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: Νόσος σε κατάδυση «εντός των πινάκων»

Φυσικά και με απασχολεί η νόσος εντός των πινάκων και θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους

Πρόληψη:
Τα μέτρα που παίρνω είναι:

Προσπαθώ οι καταδύσεις μου να μην είναι κάτω από τα 25 χωρίς να υπάρχει λόγος

Η καλή προετοιμασία (νερό, ύπνος, αποχή από αλκοόλ) και η χρήση συντηρητικών πινάκων και Dive Computer.

Από αυτές τις παραπάνω τιμές αφήνω κάποια λεπτά «καβάντζα» ενώ σε κάθε βουτιά κάτω από τα 15 μέτρα γίνονται και βαθιές στάσεις (18,12, 9, 5) διαδοχικά με μεγαλύτερη την κλασική στα 5μ για 3λ η οποία γίνεται σε κάθε κατάδυση. Ανάδυση με 8-10μ/λ

Ακούω το σώμα μου πριν και μετά και καταγράφω τα υπάρχοντα προβλήματα προκειμένου να μην υπάρχει χώρος για DCS denial.

Φροντίζω η κατάδυση να είναι σχεδιασμένη για να κάνει την τήρηση του πλάνου (ή του «πλάνου») όσο γίνεται πιο εύκολη (προστασία από κρύο, επαρκέστατη ποσότητα αέρα, σημεία αναφοράς, χρήση σημαδούρας ή DSMB) και να είναι πάντα μέσα στα πλαίσια της εμπειρίας και της εκπαίδευσής που έχω και εγώ και το ζευγάρι μου.

Ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στην κατάδυση.

Έχω επίγνωση της ασχετοσύνης μου και τις απειρίας μου ενώ από την άλλη σέβομαι το μεγαλείο της θάλασσας

Δεν κάνω παρέα με τον skipper!

Τι δεν έχω κάνει ακόμα:
Δεν έχω μαζί μου οξυγόνο. Είναι κάτι που έχει μπει στις προτεραιότητες ιδιαίτερα όσο κάνω βουτιές σε απομακρυσμένα μέρη (βλέπε κάτι camping στην Μυλοκοπή που μόνο μέχρι να εξηγήσεις που είσαι…νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα)

Για το φιλοσοφικό κομμάτι της κουβέντας:
Ναι η κατάδυση είναι από τα πιο ασφαλή hobby και Ναι το κάνω γνωρίζοντας ότι είμαι πιο ασφαλής από ότι όταν είμαι στην παραλιακή Κυριακή ξημερώματα (αν και κατάδυση και παραλιακή συνήθως συνδυάζονται). Αυτό όμως όσο κάνω τα παραπάνω. Όταν θα αρχίσω να φτιάχνω δικούς μου κανόνες και αλλάζω τα όρια και τις διαδικασίες σε κάτι που απλά με βολεύει τότε δεν θα είμαι ασφαλής. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει να μην τελώ σε άγνοια και ευτυχώς που γίνονται συζητήσεις σαν αυτή που μας κρατούν σε εγρήγορση. Άλλωστε δεν βουτάω για να είμαι στα «κόκκινα» βουτάω έτσι ώστε να μπορέσω να βουτάω για πολλά χρόνια ακόμα. Αν το φέρει ο γιαραμπής το μόνο μου άγχος (πραγματικά) είναι να μπορέσω να ξανα-βουτήξω σύντομα. Ελπίζω αυτό το άγχος να με κάνει να πάρω τηλέφωνο και όχι το αντίθετο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 25-06-08 στις 12:41.
Απάντηση με παράθεση