Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-06-08, 09:06
Το avatar του χρήστη akef
akef akef is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Νόσος σε κατάδυση «εντός των πινάκων»

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GKAM Εμφάνιση μηνυμάτων
Δε νομίζω πως η ιστορία «τα λέει όλα» έτσι απλα, ιδίως αν δείς μελέτες με τις πιθανότητες. Από όσα έχω διαβάσει, οι πιθανότητες εμφάνισης νόσου σε καταδύσεις αναψυχής χωρίς αποσυμπίεση, και κάτω από ιδανικές συνθήκες είναι γύρω στο 0,03% αλλά μπορεί να ανέβουν στο 0,3% σε κάποιες περιπτώσεις. Οι δύτες του USN, καταδύονται με πλάνα που φέρουν <2% πιθανότητα εμφάνισης ήπιας μορφής νόσου και <0,1% βαριάς μορφής.

Άρχισε τώρα να πολλαπλασιάζεις τις καταδύσεις σου με τις πιθανότητες και δες πόσο άνετος είσαι καθώς μετακινείται η υποδιαστολή...
Γιώργο ακριβώς αυτό είναι το θέμα, κι αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ από το ερώτημά σου. Δεν τίθεται θέμα πιθανοτήτων ή οχι, όταν καταδύεσαι!!!
ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ υπάρχει πιθανότητα για DCI είτε εντός, είτε εκτός πινάκων, είτε rec είτε tec. Το 0,03 με το 0,3 και το 3 ή το 30 για μένα είναι το ίδιο και το αυτό!!! Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα DCI!!!

Εγώ σαν δύτης (θέλω να πιστεύω συνειδητοποιημένος) είτε κάνω rec είτε tec γνωρίζω οτι μπορεί να βγώ με DCI γιατί, είναι ανάδρομος ο ερμής και μου έκατσε το 0,3% που λές. Αυτό σαν ποσοστό το αποδέχομαι όπως αποδέχομαι και το 3% στις τεχνικές καταδύσεις μου.

Εννοείται οτι δεν θα ακολουθήσω ένα προφίλ με 30% πιθανότητες για DCI όπως επίσης προσπαθώ σε κάθε βουτιά το 0,03 να το 3x10-N.

Και εδώ να θέσω ένα ερώτημα στους "καινούριους OW". Σας είπαν ποτέ κατά την διάρκεια των μαθημάτων για το 0,03% που λέει ο GKAM ή σας είπαν οτι η κάτάδυση είναι απολύτως ασφαλές σπορ αν δεν ξεπεράσεις τους χρόνους μηδέν???
Γιατί όταν το έκανα εγώ το σχολείο πριν 10 χρόνια περίπου κάτι μας είπαν απέξω-απέξω (βεβαίως-βεβαίως) !!!!

[/quote]
Απάντηση με παράθεση