Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles
Στην τεχνική κατάδυση το ρίσκο γιατί είναι μεγαλύτερο; Θεωρητικά είτε πας στα 100 είτε στα 35μ ο πίνακας σε βάζει στην επιφάνεια με συγκεκριμένα επίπεδα αζώτου. Άρα όσο μπορεί να πέσει έξω ο πίνακας για tec μπορεί να πέσει έξω και ο rec πίνακας.. Τίγκα στο άζωτο με τους μεν τίγκα στο άζωτο με τους δε.
|
Νεοκλή,
πες μου για παράδειγμα, πως μπορείς να βάλεις σε ένα μοντέλο αποσυμπίεσης το στρες που έχει ένας δύτης στα -100μ. Επίσης ακόμα δυσκολότερο είναι να προσδιορίσεις πως και κατά πόσο αυτό το στρες επιρεάζει τις λειτουργίες του οργανισμού σου, όπως επίσης και το ρόλο που παίζει στα διάφορα όργανά σου και στην απαζώτωσή τους.
Κι αφού το εξηγήσεις .... σύγκρινέ το με το στρες που νιώθεις όταν βουτάς στα -30 ή στα -12!!!
Επίσης επειδή όπως είπαμε το μέγεθος είναι στατιστικό, σκέψου πόσα δείγματα rec έχουμε και πόσα tec ώστε να μελετηθούν και να βγάλεις "ασφαλή" συμπεράσματα.
Ένα άλλο παράδειγμα:
Τι σημαίνει δηλαδή "πριν την κατάδυση να είσαι ξεκούραστος" ;;; Πόσο ξεκούραστος ?? 1 κιλό ξεκούραστος???? 3 κομμάτια ξεκούραστος,??? 2 μερίδες ξεκούραστος

Κι άν εγώ είμαι σε υπερένταση και νιώθω μια χαρά ?!?!?!? Νομίζω οτι κατάλαβες τι θέλω να πω.
Αυτοί είναι μερικοί παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο σε ένα μοντέλο αποσυμπίεσης .... μπορεί και όχι.
Μόνο το μέλλον θα δείξει, μέχρι τότε... κάθε βδομάδα θα βουτάμε έχοντας κάπου πίσω ... βαθιά ... στο κεφαλάκι μας αυτό το 0,03%