Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-06-08, 20:58
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kmarmarinos Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά τι φταίει το καταδυτικό? Και θα μου πείτε ποιός φταίει..Και εγώ καταδυτικό έχω. Διαβάζουμε λοιπόν 100 βιογραφικά διαλέγουμε τους 5 καλύτερους και κάνουμε τον Σταυρό μας...Είναι μεν οι τύποι instr. ή DM έχουν δουλέψει από Καραιβική ως Ταυλάνδη και είναι το 80% παντελώς άχρηστοι. Εννοώ ότι δεν ξέρουν αυτά που θα έπρεπε να ξέρουν και δεν είναι πρόθυμοι να σκιστούν στο διάβασμα να γίνουν καλύτεροι...και αν τους την πείς γίνεσαι κακός, γραφικός, unpolite και εάν είναι τίποτε ξέρω γω βάζουν και τα κλάματα...και μένω στο τέλος να βουτάω πάλι μόνος μου. Προσέξτε δεν λέω για τους άπειρους που καπου θα πρέπει να ξεκινήσουν και αυτοί, λέω για τους υπόλοιπους.
Ε όχι και δεν φταίει το καταδυτικό...
Εντάξει, αν είναι η πρώτη μέρα δουλειάς ή η πρώτη εβδομάδα να πω ότι δεν ξέρεις ακόμη τον υπάλληλό σου και υπάρχουν πιθανότητες να γίνει η στραβή με κάποιον νέο DM.
Μη μου πεις όμως ότι κάποιος έμπειρος εκπαιδευτής δεν μπορεί μετά από 5-10 βουτιές να διακρίνει αν ένας DM είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του ή για τους άλλους. Σαφώς και μπορεί.
Το θέμα είναι πόσο σοβαρά παίρνει τα θέματα ασφαλείας κι αν επαφίεται στην τύχη του μ' αυτό το αθάνατο κι ελληνικότατο "σιγά μωρέ, σε μένα θα συμβεί η στραβή?"

Υπάρχουν καταδυτικά που τριπλο-τσεκάρουν το προσωπικό τους (ακόμη και στέλνοντας "ψεύτικους" μαθητές για να ελέγξουν τους εκπαιδευτές τους) και αντίστοιχα υπάρχουν καταδυτικά μπίζνες-γραφείου που δεν τους καίγεται καρφί τι συμβαίνει στη θάλασσα με τους πελάτες τους, αρκεί να πέφτει το χρήμα.
Είναι σημαντικό να τα ξεχωρίζουμε και να τα αναφέρουμε ονομαστικά για να καταλάβουν ότι δε πρέπει να μας αντιμετωπίζουν σαν αμερικανάκια με χοντρές τσέπες αλλά σαν σκεπτόμενους έλληνες πελάτες/αυτοδύτες.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kmarmarinos Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν χωρίς ομορφόλογα, το προσωπικό στα καταδυτικά και κυρίως οι ξένοι είναι μαύρο χάλι και γι'αυτό δεν φταίνε οι Οργανισμοί, φταίνε οι ίδιοι. Για τους περισσότερους η κατάδυση είναι ο τρόπος για αλλαγή ζωής ή ο τρόπος να γυρίσουν τον κόσμο όσο είναι νέοι όσπου κοντά στα 30 να βρούν μια "κανονική" δουλειά
Δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά μήπως η ποιότητα των συνοδών DM στα καταδυτικά έχει και άλλες συνιστώσες?
Πληρώνονται αυτοί οι συνοδοί?
κι αν πληρώνονται, πληρώνονται καλά?
Μήπως προτιμώνται αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερες οικονομικές απαιτήσεις αλλά θέλουν απλά να συμπληρώσουν τις βουτιές τους -για ένα πιάτο φαγητό- και να γίνουν μετά εκπαιδευτές?
Κι αν τα παραπάνω είναι μια πραγματικότητα, μήπως τα κριτήρια περί ποιότητας του DM τη στιγμή της πρόσληψης αντικαθίστανται από καθαρά οικονομικά κριτήρια ή καθόλου κριτήρια?

Να αναρωτηθώ επίσης για τα ακόλουθα:

(α) Μετά τον βλακώδη υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξε ο συγκεκριμένος DM θα έπρεπε να συνεχίσει το καταδυτικό να τον εμπιστεύεται ως συνοδό των πελατών του?

(β) Με επιφύλαξη γιατί δεν ήμουν εκεί να ξέρω τις λεπτομέρειες και τη συνέχεια της ιστορίας - αν ο DM έκανε τη βουτιά που έκανε και το καταδυτικό δεν τον έστειλε στο θάλαμο, δεν είναι απαράδεκτο?
Δε θα θα έπρεπε το καταδυτικό να στείλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον άνθρωπό του προληπτικά σε κάποιο υπερβαρικό γιατρό για να αποφασίσει αυτός αν χρίζει περαιτέρω θεραπείας?
Αυτό το προφανές, ότι δηλ. δεν παίζουμε με τέτοια συμβάντα, που έχει πλέον γίνει συνείδηση και στον τελευταίο αυτοδύτη που ενημερώνεται μέσω internet, δε θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για τον σωστό επαγγελματία?
Τι μας λέει αυτό για την αντιμετώπιση του καταδυτικού στην περίπτωση που συνέβαινε το ίδιο σε κάποιο πελάτη του (π.χ. ανάδυση από τα -30 λόγω έλλειψης αέρα ή κολλήματος της βαλβίδας του BCD)?

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ως σύλλογος ερασιτεχνών αυτοδυτών, χωρίς διαπλεκόμενα συμφέροντα προς οποιοδήποτε επαγγελματία, θα πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες αναφορές κι είναι ακόμη καλύτερο αν γίνονται και επώνυμα όπως επώνυμα εξ άλλου πρέπει να λέγονται και τα καλά στοιχεία ενός καταδυτικού κέντρου.
Το να συμβεί ένα ατυχές περιστατικό σε κάποιο καταδυτικό, είναι ανθρώπινο και αναμενόμενο. Αν αρχίσουν όμως να συμβαίνουν συχνά τέτοια περιστατικά, καθένας θα μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Επίσης θα χαιρόμουν πολύ να γραφόταν και ο ίδιος ο επαγγελματίας στο site και να μας δώσει τη δική του οπτική για το τι συνέβει, τους λόγους για τους οποίους συνέβει και τι μέτρα θα λάβει στο μέλλον ώστε να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και προσωπικά θα του έβγαζα το καπέλο.
Μόνο έτσι θα πάμε ένα βηματάκι μπροστά - αλλά στην Ελλαδάρα μας, μάλλον ματαίως το ελπίζω...

Θα συμφωνήσω με τον Γ.Δελβερούδη ότι είναι απολύτως προσωπική απόφαση της Zin και απολύτως σεβαστή το αν θέλει να αποκαλύψει ή όχι το όνομα του καταδυτικού κέντρου.
Θεωρώ την αναφορά του συμβάντος έτσι κι αλλιώς πολύτιμη από μόνη της. Εύγε Zin που ξεκίνησες το θέμα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 30-06-08 στις 23:08.
Απάντηση με παράθεση