Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-07-08, 01:37
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!!

Χωρίς να διαφωνώ με κανέναν θέλω να προσθέσω την αδυναμία μας ως πελάτες να ελέγξουμε αν ένας DM είναι πραγματικά Dive Master ή Die Master. Δεν νομίζω κανένας πελάτης να ζητάει τα πτυχία των συνοδών. Θα έπρεπε όμως να τα έχουν οι ίδιοι σε κοινή θέα για να μπορεί να ελέγχει ο καθένας μας ποιος τον συνοδεύει και ποιος του κάνει μάθημα.

Προσωπική εμπειρία μου έδειξε DM να δίνει χταπόδι σε ελεύθερο δύτη. Ευτυχώς ο ελεύθερος δύτης δεν πρόλαβε να πάρει αέρα και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Για τον συγκεκριμένο DM εγώ δεν θα πω τίποτα μια που δεν ξέρω τις λεπτομέρειες του περιστατικού. Δεν θεωρώ απαραίτητα λάθος του που βγηκε ο άλλος με 0 bar άλλωστε ο DM δεν είναι η μαμά του. Θεωρώ ότι κάθε δύτης είναι και πρέπει να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Μπορεί βέβαια και να φταίει. Δεν ξέρω. Βέβαια φταίει για το δικό του πάθημα και μακάρι να την γλυτώσει χωρίς άλλες συνέπιες. Να ήταν άνθρωπος κάτω ίσως να το δεχτώ (όχι δεν θα το δεχτώ) αλλά όχι να πεθάνω για ένα BCD μια μπουκάλα και έναν ρυθμιστή.

Υ.Γ. Τώρα μένει να μάθουμε ότι αυτή η 6lt φιάλη είχε και το οξυγόνο (και θα μας πέσουν εντελώς τα μαλλιά)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 01-07-08 στις 09:27.
Απάντηση με παράθεση