Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #30  
Παλιά 01-07-08, 08:51
Το avatar του χρήστη yan
yan yan is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Περιοχή: Santa Marina
Μηνύματα: 716
Απάντηση: Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!!

Η μονη ευθυνη που φερει το καταδυτικο στο συγκεκριμενο περιστατικο ειναι η επιλογη του προσωπικου του.
Δεν χρειαζεται νομιζω ιδιαιτερη διορατικοτητα για να καταλαβει κανεις ικανοτητες, νοοτροπια, γνωσεις καποιου υποψηφιου, ειδικα δε, αν ο υπευθυνος των HR ειναι και πολυπειρος δυτης.

Οξυγονο πρεπει φυσικα να υπαρχει στο σκαφος και πρεπει επισης να υπαρχει και συγκεκριμενος υπευθυνος για την διασφαλιση της σωστης λειτουργιας του.

Απο κει και περα, αποκλειστικος υπευθυνος για ο,τι συνεβη, ειναι ο DM της ιστοριας. Για το αδειο BCD, για το οτι ξαναβουτηξε, εκει που βουτηξε και ετσι οπως βουτηξε, για το οτι το μπουκαλι που χαθηκε δεν ειχε καθολου αερα (!), για την μετεπειτα συμπεριφορα του.
(Αν και το οτι ηταν αδεια τελειως η χαμενη μπουκαλα δεν το πολυπιστευω... μαλλον ο φιλος πανικοβληθηκε μολις σταματησε να "δινει" η 6λιτρη και δεν σκεφτηκε καν να δοκιμασει την αλλη.)

Στην περιπτωση αυτη, κανεις δεν μπορει να ισχυριστει το επιχειρημα-καραμελα "ο καθενας κανει ο,τι θελει με την ζωη του".
Με τον DM ή τον οποιο οδηγο καταδυσης τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα. Οπως και με τους εκπαιδευτες.
Εως ενα βαθμο, λειτουργουν σαν προτυπα σε καποιους. Και αυτο ειναι μια μεγαλη ευθυνη, που οποιος δεν την αντιλαμβανεται ή δεν μπορει να αντεπεξελθει, απλα δεν κανει για αυτη τη δουλεια. Οσο καταπληκτικος δυτης κι αν ειναι.

Εκνευριζομαι με οποιαδηποτε προσπαθεια συγκαλυψης τέτοιων περιστατικών.

Αν καποιος επαγγελματιας θελει να ζει απο την καταδυση ειναι υποχρεωμενος να το κανει σωστα. Αν δεν το κανει σωστα, να μην το κανει καθολου (ναι, αυτο ειναι DIR).

Μπραβο στην Ζινα που το εβγαλε το θεμα στην επιφανεια, κριμα που καποιοι αλλοι δεν κανουν το ιδιο. Προφανως οταν τα λογια πρεπει να γινουν πραξεις, προτιμαμε να λουφαξουμε.

Cheers
__________________
But more wonderful than the lore of old men and the lore of books is the secret lore of ocean
H. P. Lovecraft



Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yan : 01-07-08 στις 09:34.
Απάντηση με παράθεση