Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-07-08, 12:31
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ηλιούπολη
Απάντηση: Οξυγόνο σε καταδυτικό σκάφος!!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
οχι οχι λιμεναρχεια....μακρια οι μπαμπουλες απο μας.....εσεις οι δυτες να ρυθμισετε ποιος δουλευει και ποιος οχι.....

προσωπικα δεν χρειαζομαι κανεναν να με επιβλεπει.... μου φτανει η αμιλικτη συνειδηση μου καθε βραδυ....
Γιώργο όχι μόνο δεν αμιφβτητώ τη συνείδησή σου, αλλά αντιθέτως είμαι 100% σίγουρος για 'σένα...
Αλλά διάβασες φαντάζομαι κι αυτό ...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο epsilon Εμφάνιση μηνυμάτων
....
Σε εμένα το μόνο που συνέβη ήταν (πριν από πολλά χρόνια) να μείνω από
αέρα στα -30 στην 4η βουτιά της καριέρας μου και να μην υπάρχει κανείς πλάι μου. Ο εκπαιδευτής του καταδυτικού "πετούσε αετό με 3 ουρές" την ώρα της βουτιάς , εγώ είχα ζευγάρι δύτη με 3 βουτιές εμπειρία
....
ανέβηκα πολύ πολύ αργά , πήρα μια τζουρίτσα από το τζάκετ , τα πνευμόνια μου ήθελαν αέρα αλλά που??? τελικά τα κατάφερα να βγώ με ασφάλεια στο σκάφος , το ανέφερα στον ιδιοκτήτη ο οποίος έντρομος μου είπε....χα χα χα πόσο μαλ..κας είσαι?? πως την πάτησες??
αυτά...μόνο , φταίει η παιδεία, ο αέρας?? Δεν αναφέρω το καταδυτικό αλλά.......είναι διάσημο
Πιστεύεις ότι ο συγκεκριμένος είχε κανένα πρόβλημα με τον ύπνο του το βράδυ;

Εγώ πάντως επειδή (εξακολουθώ να) πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος οφείλεται στο τρόπο εκπαίδευσης - παραγωγής δυτών και ... Masters ( ... ), επαναφέρω το θέμα της εκπαίδευσης (που πάλι η Ζίνα είχε ανακινήσει ) και αντιγράφω από το link: http://www.padi.com/padi/en/kd/divemaster.aspx

το παρακάτω
Παράθεση:
  • Knowledge Development: 12 topics ranging from dive theory to assisting student divers in training
  • Prerequisites: PADI Advanced Open Water Diver (or qualifying certification from another training organization), PADI Rescue Diver (or qualifying certification from another training organization), 20 logged dives, 18 years old.
  • Minimum Number of Logged Dives: 60 for certification as PADI Divemaster
και ερωτώ:

Πως σας φαίνεται η προαπαίτηση πιστοποίησης Rescue, σε συνάρτηση με τις minimum 20 βουτιές που πρέπει να έχει για να ξεκινήσει για DM;
Αν καταλαβαίνω καλά (και αν όχι παρακαλώ να με διορθώσετε) κάποιος με 20 βουτιές όλες κι όλες, έχει πιστοποιηθεί ότι μπορεί να δώσει βοήθεια σε περιστατικό ατυχήματος.
Καταλαβαίνω καλά; Δηλαδή και πάλι πρέπει να ελπίζουμε στην συνείδηση του εκπαιδευτή του, που θα πρέπει να διακρίνει το ταλέντο από τον μέτριο ή κακό που θα χρειαστεί 100 βουτιές για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο ...

Οπότε ας συνεχίσουμε τις ευχές, να είναι καλά ο άνθρωπος, να είναι καλά και οι άνθρωποι που βουτάνε μαζί του, να είναι καλά κι αυτοί που τον έστειλαν να συνοδεύσει ανθρώπους πιθανόν έμπειρους πιθανόν άπειρους κι ο θεός είναι μεγάλος και αν δεν προλαβείνει κι αυτός, τι στο καλό τόσοι άγιοι υπάρχουν τι κάνουν όλη μέρα αν δεν προσέχουν τους Dive Masters ();.