Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
οχι οχι λιμεναρχεια....μακρια οι μπαμπουλες απο μας.....εσεις οι δυτες να ρυθμισετε ποιος δουλευει και ποιος οχι.....
προσωπικα δεν χρειαζομαι κανεναν να με επιβλεπει.... μου φτανει η αμιλικτη συνειδηση μου καθε βραδυ....
|
Γιώργο όχι μόνο δεν αμιφβτητώ τη συνείδησή σου, αλλά αντιθέτως είμαι 100% σίγουρος για 'σένα...
Αλλά διάβασες φαντάζομαι κι αυτό ...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο epsilon
....
Σε εμένα το μόνο που συνέβη ήταν (πριν από πολλά χρόνια) να μείνω από
αέρα στα -30 στην 4η βουτιά της καριέρας μου  και να μην υπάρχει κανείς πλάι μου. Ο εκπαιδευτής του καταδυτικού "πετούσε αετό με 3 ουρές" την ώρα της βουτιάς , εγώ είχα ζευγάρι δύτη με 3 βουτιές εμπειρία
....
ανέβηκα πολύ πολύ αργά , πήρα μια τζουρίτσα από το τζάκετ , τα πνευμόνια μου ήθελαν αέρα αλλά που??? τελικά τα κατάφερα να βγώ με ασφάλεια στο σκάφος , το ανέφερα στον ιδιοκτήτη ο οποίος έντρομος μου είπε....χα χα χα πόσο μαλ..κας είσαι?? πως την πάτησες??
αυτά...μόνο , φταίει η παιδεία, ο αέρας?? Δεν αναφέρω το καταδυτικό αλλά.......είναι διάσημο 
|
Πιστεύεις ότι ο συγκεκριμένος είχε κανένα πρόβλημα με τον ύπνο του το βράδυ;
Εγώ πάντως επειδή (εξακολουθώ να) πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος οφείλεται στο τρόπο εκπαίδευσης - παραγωγής δυτών και ... Masters ( ...

), επαναφέρω το θέμα της εκπαίδευσης (που πάλι η Ζίνα είχε ανακινήσει

) και αντιγράφω από το link:
http://www.padi.com/padi/en/kd/divemaster.aspx
το παρακάτω
Παράθεση:
- Knowledge Development: 12 topics ranging from dive theory to assisting student divers in training
- Prerequisites: PADI Advanced Open Water Diver (or qualifying certification from another training organization), PADI Rescue Diver (or qualifying certification from another training organization), 20 logged dives, 18 years old.
- Minimum Number of Logged Dives: 60 for certification as PADI Divemaster
|
και ερωτώ:
Πως σας φαίνεται η προαπαίτηση πιστοποίησης Rescue, σε συνάρτηση με τις minimum 20 βουτιές που πρέπει να έχει για να ξεκινήσει για DM;
Αν καταλαβαίνω καλά (και αν όχι παρακαλώ να με διορθώσετε) κάποιος με 20 βουτιές όλες κι όλες, έχει πιστοποιηθεί ότι μπορεί να δώσει βοήθεια σε περιστατικό ατυχήματος.
Καταλαβαίνω καλά; Δηλαδή και πάλι πρέπει να ελπίζουμε στην συνείδηση του εκπαιδευτή του, που θα πρέπει να διακρίνει το ταλέντο από τον μέτριο ή κακό που θα χρειαστεί 100 βουτιές για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο ...
Οπότε ας συνεχίσουμε τις ευχές, να είναι καλά ο άνθρωπος, να είναι καλά και οι άνθρωποι που βουτάνε μαζί του, να είναι καλά κι αυτοί που τον έστειλαν να συνοδεύσει ανθρώπους πιθανόν έμπειρους πιθανόν άπειρους κι ο θεός είναι μεγάλος και αν δεν προλαβείνει κι αυτός, τι στο καλό τόσοι άγιοι υπάρχουν τι κάνουν όλη μέρα αν δεν προσέχουν τους Dive Masters (

);.