Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Apollon
Δεν είναι δυνατόν να νιώθουν ότι είναι οι γάτες κι εμείς τα ποντίκια.
|
Αυτοί νιώθουν "γάτες" γιατί κυνηγούν. Εμείς δεν πρέπει να νοιώθουμε "ποντίκια". Γιατί αγχωνόμαστε όταν μας κάνουν ερωτήσεις η αστυνομία ή το λιμενικό? Γιατί εκείνη την στιγμή σκέφτεσαι μήπως ξέχασες κάτι?
Ο άνθρωπος την δουλειά του έκανε (σχεδόν), κατόπιν διαταγής.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos
Αν ο Κώστας έχει κρατήσει ονόματα, μπορούμε να συννενοηθούμε και να στείλουμε επιστολή στο αντίστοιχο λιμεναρχείο για να πάψουν να το παίζουν έξυπνοι.
Ακόμη κι αν δεν έχει κρατήσει ονόματα, πιστεύω ότι η ημ/νία, ώρα και η ακριβής τοποθεσία ελέγχου φτάνουν 
Ας μας ενημερώσει ο Κώστας τουλάχιστον σε ποιο λιμεναρχείο ανήκουν...
|
Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που μιλήσανε?
Για να είμαι ειλικρινής, και στην δική μου δουλειά (δεν είναι επί του παρόντος), ερωτήσεις κάνω, και συχνά ψαρωτικές, για να δώ τις αντιδράσεις. Αυτός που ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει (ή δεν το κάνει)... δεν ψαρώνει.
Σκέφτομαι το αντίστροφο υποθετικό σενάριο:
"...αν ψάξω στα πράγματα σας θα βρω ψαροντουφεκα?
- Βεβαίως! έχουμε δύο ψαροντούφεκα και πιάσαμε δύο στείρες 3κιλες, μία για τον καθένα. Μας ξέφυγε ένας σαργός που θα σας στον κερνούσαμε...
- Τώρα με έφτιαξες ρε φίλε….θα κατασχέσουμε κανα φρέσκο ψαράκι για μεσημέρι.
- Βεβαίως. Θα φορτώσουμε και τον εξοπλισμό μας στο τζιπάκι, γιατί πρέπει να το κατασχέσετε, αφού μας πιάσατε." ...τί ωραίος ευγενικός κόσμος:οι παρανομούντες μόνο ευγενικοί δεν είναι. Η ευγένεια απαιτεί παιδεία, και αν έχεις παιδεία δεν παρανομείς, και ξέρεις γιατί.
Θεωρώ λογικό, όταν η δουλειά το απαιτεί να φέρεσαι ανάλογα.
Η δικιά μου απάντηση θα ήταν π.χ. Καλό σας μεσημέρι, συνεχίστε να ψάχνετε για μπουκαλάκηδες, γιατί ήταν νέκρα μέσα, τα έχουν ρημάξει όλα.
Από ότι ξέρουμε, .
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι
α) ο καταδυτικός νόμος άλλαξε και
β) η εποχή της μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί
έλεος πια
|
Το ότι δεν είπανε ΑΛΤ!!! ΑΚΙΝΗΤΟΙ!!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!! ΟΤΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΥΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ!!
σημαίνει οτί τον μαθαίνουν το νόμο σιγά-σιγά.
Τώρα έμαθαν κάτι ακόμα, που θα το πούν στον προϊστάμενο, θα διαβάσει τον νόμο κτλ. Και να διαβάζεις όοοοολους τους νόμους με τις λεπτομέρειες, δεν είναι καθόλου εύκολο ή ενδιαφέρον. Τον αφομειώνεις case-by-case.