Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-07-08, 16:16
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Greek Sea Looted by Divers

Η ίδια κλασική καραμέλα προς δημιουργία εντυπώσεων.
Το καλό αλλά και το κακό ταυτόχρονα του internet είναι η ανωνυμία:
Κανένας δεν υπογράφει το άρθρο, κανένας δε λέει ποια είναι η πηγή του και πότε ήταν η πρώτη του δημοσίευση.

Αν μάλιστα πρωτοδημοσιεύτηκε τώρα (όπως φαίνεται από την ημ/νία 9th July 2008) το ψέμα είναι πασιφανές όπως λέει κι η Μαρία:

Παράθεση:
"If you think of at least one ship going down a year then there would be at least 6,000 of them down there now," says Katerina Delaporta, who heads the department of marine antiquity at the ministry of culture.
Γιατί αναφέρεται η κα Δελαπόρτα ως διευθύντρια της Εναλίων ενώ είναι γνωστό ότι απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση από το 2006?

Αλλά ακόμη κι το άρθρο είναι παλιότερο και φταίει αυτός που έκανε την αναδημοσίευση, είναι φανερό ότι κάποια αποσπάσματά του είναι εντέχνως εκφρασμένα ώστε να δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.
Διαβάζοντας π.χ. κάποιος αυτό:

Παράθεση:
Previously, divers were given access to just 620 miles of the 10,000 miles of Greek coastline. Under the new legislation, however, they will be able to explore vessels and "archaeological parks" along the entire seabed freely.
θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο νέος νόμος δεν έχει καμμιά δικλείδα προστασίας και επιτρέπει ελεύθερα την κατάδυση (freely) στα αρχαία και σύγχρονα ναυάγια - πράγμα που είναι καταφανώς ψέμα.

Μαρία τρομερή η αντιπρόταση
Παράθεση:
να ξαναπαγορευτούν οι καταδύσεις σε όλην την επικράτεια για όσους έχουν κάνει σπουδές ή σεμινάρια αρχαιολογίας!!
Η κα Δελαπόρτα δε νομίζω να θορυβηθεί και πολύ από αυτή την απαγόρευση, αφού έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω πως έχει βουτήξει ποτέ της !