Φίλε από τα βόρεια. Γειά σου και καλωσόρισες και από μένα.
Η ερώτησή σου μοιάζει λίγο με την ερώτηση είναι καλό φάρμακο το depon?

Φέρνω ένα παράδειγμα από τον επαγγελματικό μου χώρο - φαρμακοποιός είμαι. Ή από το χώρο της διασκέδασης ας πούμε είναι σαν να λες θέλω να πάω στα καλύτερα μαγαζιά απόψε...
Αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να απαντηθούν. Αν κάποιου του κάθεται η τάδε μάρκα για τον άλλο μπορεί να μην λέει η συγκεκριμένη. Αν πάλι έχει κάποιος μια άποψη αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή ή λάθος. Τα πάντα είναι σχετικά. Δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για το τι θέλεις να κάνεις με τον εξοπλισμό σου. Δεν ξέρουμε τι δύτης θέλεις να γίνεις. Επομένως νομίζω μπές στα σχετικά threads εδώ στο φόρουμ όπου γίνονται συζητήσεις για τον εξοπλισμό και στην αρχή άκουε, όρα σίγα. Αν σου προκύψει καμιά συγκεκριμένη απορία ρώτησε και θα πάρεις απαντήσεις.
Επίσης αν τα πας καλά με τα αγγλικά μπες στο scubadive.com ή σε οποιοδήποτε άλλο site με αξιολογήσεις εξοπλισμών και πάρε και από εκεί αρκετά πράγματα για το πώς σκέφτονται οι διάφοροι. Λάβε υπόψη σου ότι το ιντερνετ θέλει και πολύ φιλτράρισμα έτσι ώστε να ερμηνεύεις σωστά αυτά που διαβάζεις διότι το κάθε τι που γράφεται γράφεται για κάποιο λόγο. Είτε διαφήμιση ονομάζεται αυτό, είτε η διαρκής τάση του ανθρώπου να περνά τις απόψεις του σαν σωστές, είτε παροχή πληροφοριών αντικειμενικών και μη.
Εγώ λοιπόν θα ήθελα αφού σου έχω γράψει τα πιο πάνω, να σε κάνω να το σκεφτείς λίγο διαφορετικά το ερώτημά σου. Ρώτησε τι πρέπει να προσέξεις στην αγορά. Ρώτησε ποιά είναι τα κριτήρια αξιολόγησης. Διάβασε. Διάβασε πολύ και μάθε. Ακολούθως όταν κατασταλάξεις και όταν βρεις τον υποβρύχιο σου χαρακτήρα βάλε τα δικά σου κριτήρια αξιολόγησης, με την δική σου κοινή λογική ( η κοινή λογική δεν είαι πάντα τόσο κοινή) συζήτησέ τα με τους υπόλοιπους και πάρε τις αποφάσεις που θα ταιριάζουν στις δικές σου προτιμήσεις και στο δικό σου στυλ.