Απάντηση: Σχεδιασμός Μultilevel..
Φίλτατε Νεοκλή με βρίσκεις σύμφωνο.
Ο τροχός είναι πράγματι εύκολος, τόσο για τις πολυεπίπεδες, όσο και για τις επαναλληπτικές καταδύσεις.
Γνώμη μου είναι η ώρα επιφανείας να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, (αν κάνεις μια νορμάλ βουτιά χωρίς να ζορίσεις πολύ τα όρια της ώρας 0, και κατόπιν υπολογίσεις 2 φορές μια επαναλληπτική με διαφορά 30', θα δεις αρκετα σημαντική διαφορά!)
Το πρόβλημα μερικές φορές είναι ότι δεν γνωρίζεις τα βάθη που θα ήθελες να κινηθείς, με αποτέλεσμα ή το πλάνο να πάει περίπατο, ή η βουτιά να μην σε ευχαριστήσει. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως όταν θέλεις να κάνεις κατάδυση με πλάνο πρέπει να το έχεις μαζί σου γραμμένο σε 1 τουλάχιστον πινακάκι. Διαφορετικά προσπαθείς να τυποποιήσεις λίγο τις βουτιές σου, ούτως ώστε το dc να είναι μόνο για επαλήθευση.
Δεν πρεσβεύω πως τα dc είναι ευαγγέλεια, προτιμώ πάντως να΄έχω πάντα δύο πάνω μου.
Τώρα εαν κάποιος δεν αντέχει το κόστος ενός ή δύο dc, ενώ παράλληλα δεν είναι σε θέση να χρησημοποιεί τον τροχό, θα πρότεινα ρηχές βουτιές, ούτως ώστε να τελειώνει την κατάδυσή του λόγω ορίου αέρα, ή λόγω κρύου, και όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ώρες επιφάνείας. Έτσι μόνο και με έναν πίνακα θα κάνει τη δουλειά του.
Τέλος θα συμφωνήσω σχετικά με το θέμα αποσυμπίεσης & πινάκων Padi, αν και το θεωρώ περιττό μιας και αποσυμπιέσεις πέραν της προληπτικής δεν επιτρέπονται...(Σε rec επίπεδο)
ΜΦΧ.
Μάριος.