Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-06-07, 18:56
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: ΤΗΘΥΣ-28.06.2007: 'Η φιλοσοφία DIR στην κατάδυση'

Εντάξει, νομίζω έπεσε λίγο ο καύσωνας....

Ευχαριστώ Σώτο για τις πληροφορίες, δεν γνώριζα τι περιλαμβάνει η ειδικότητα PADI deep diver....

Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν οργανισμό ούτε και να διαφημίσω κάποιον άλλο. Για την PADI είπα ότι είναι γνώμη μου ότι οι δύτες rescue δε θα έπρεπε να φεύγουν με το πτυχίο τους συν ένα πίνακα που τους προτείνει ώρες μηδέν στα 40 και τα 45 μέτρα....Πρότεινω δηλαδή να κρατήσουν το κομμάτι αυτό σαν bonus για αργότερα, με την ολοκλήρωση της ειδικότητας.

Ελπίζω η PADI να μην την πήρε βαρέως αυτή την ρηξικέλευθη δήλωσή μου . Έχω κάνει και χειρότερη, άλλοτε και αλλού, ότι μια που ο πρωτομάστορας μάς έκλεισε μέσα στη θάλασσα αλλά και μέσα στα βουνά, ίσως θα ήταν καλύτερο (ελαφρώς πιο ασφαλές και ελαφρώς λιγότερο επικίνδυνο) αν οι έλληνες εκπαιδευτές δεν δέχονταν να δώσουν πρώτο πτυχίο χωρίς ενσωματωμένη την ειδικότητα "καταδύσεις υψομέτρου".

Ίσως θεωρήσετε ότι γίνομαι υπερβολική και ίσως έχετε και δίκιο. Ίσως απλά έχουμε διαφορετική αντίληψη στα πώς και τα γιατί της βασικής εκπαίδευσης. Αν εμφανιζόταν ένας οργανισμός του οποίου η βασική εκπαίδευση περιελάμβανε περισσότερες και πιο εύστοχες "επόμενες βαθμίδες PADI" θα διάλεγα ασυζητητί αυτόν.......
Το πρόβλημά μου δεν είναι μόνο η PADI -για να μην με παρεξηγήσετε...
Η βασική εκπαίδευση στα σχολεία μας είναι κάτι που με ενοχλεί πολυ περισσότερο. Μάντρωμα και στερεότυπα, απαρχαιωμένες αντιλήψεις, αδράνεια και αδυναμία στην απορρόφηση και εμπέδωση των νέων ιδεών, καταπλάκωμα της ελεύθερης και κριτικής σκέψης, παραγωγή άβουλων και μη συνειδητοποιημένων ανθρώπων....
(και μην πείτε "άσχετο")

Συζήτηση κάνουμε όπως και να' χει. Γνώμες λέμε. Και -γνώμη μου πάλι- ευτυχώς που γίνεται βαβούρα γιατί υπάρχουν πολλοί δύτες PADI που δεν κατάφεραν τελειώνοντας τα πρώτα αστέρια τους να εκτιμήσουν επαρκώς την όποια επικινδυνότητα της 40αρας βουτιάς. Και δεν είναι τόσο λίγοι αυτοί τελικά.....