Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-09-08, 22:03
Το avatar του χρήστη Flabellina
Flabellina Flabellina is offline

Περιοχή: Κύπρος, Λεμεσός
Απάντηση: Ψάρι "Σπάθα" ή "Κορδέλα" Trachipterus trachypterus

Γειά σας...(I'm back)..

Αυτό το ψάρι το πέτυχα σε μία παραλία της Λέσβου. Μου κίνησε έντονα την περιέργεια να μάθω τι είναι, διότι η μορφολογία του σώματος του έμοιαζε με κάποιο απόκοσμο πλάσμα της αβύσσου. Θυμάμαι ένα λοφίο στο κεφάλι του, σαν αυτό που έχουν τα ψάρια της αβύσσου και τα χρησιμοποιούν ως δόλωμα.

Είχε ακριβώς το ίδιο μήκος με αυτό που βρήκες Δημήτρη (1,5 μέτρο ) ίδια φάτσα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται έτσι το πήρα στο πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) για αναγνώριση και οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για το είδος Trachipterus trachypterus.

(νομίζω ήταν το πρώτο ψάρι που ήξερα να λέω το λατινικό του όνομα)

Έπειτα από δύο μέρες ένα άλλο παιδί βρήκε το ίδιο ψάρι, πάλι ξεβρασμένο, και πολύ πιο μικρό από αυτό που βρήκα (αν θυμάμαι καλά κάπου στα 60 εκατοστά).

Μας είπαν ότι μάλλον αποπροσανατολίστηκαν ή παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και έφτασαν στην επιφάνεια καθώς είναι είδος που ζει σε μεγάλα βάθη (όπως λέει και το Fishbase 100-600).

Κοινό όνομα δεν θυμάμαι να μας ανάφεραν..παντός το «κορδέλα» του ταιριάζει καλύτερα από το «σπάθα»..

Έβγαλα φωτογραφίες με το κινητό. Θα ήθελα να ανέβαζα κι εγώ την φωτο του δικού μου ευρήματος, αλλά το συγκεκριμένο κινητό έχει κάτι χρόνια που πνίγηκε.
Απάντηση με παράθεση