Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 09-09-08, 11:47
Το avatar του χρήστη fin
fin fin is offline
 
Εγγραφή: 04-06-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 386
Απάντηση: Πληροφορίες με στίγμα ακριβείας ή όχι?

Ο νομος θα μπορουσε να περιεχει παραγραφο σχετικα με το απορρητο της πληροφοριας αυτης αλλα δεν το κανει γιατι θα ηταν αντισυνταγματικο.
Προφανως η παροχη τετοιας πληροφοριας πχ στιγμα ειναι νομιμη και μαλιστα τελικα βοηθαει την εφαρμογη του υπαρχοντος νομου. Η προστασια των ευαισθητων δυσπροστιων περιοχων βασιζεται στην προθεση των διερχομενων πολιτων που μονο αν τις γνωριζουν μπορουν να τις προστατευσουν.
Τα συγχρονα σιδερενια ναυαγια που παρουσιαζουν ενδιαφερον επισκεψιμοτητας (οχι αρχαιοκαπηλειας) ειναι σχεδον παντα γνωστοι ψαροτοποι μαρκαρισμενοι στα gps των τοπικων ψαραδων και το στιγμα τους δεν εχει προκυψει απο υπερσυγχρονη τεχνολογια κυνηγων χαμενων θησαυρων.
Το μονο αρνητικο στην αδειοδοτηση για νομιμη επισκεψη τους ειναι η δυσκινητη γραφειοκρατεια. Ομως οσο ενδιαφερον θα υπαρχει τοσο θα επιταχυνεται και αυτη.
Ο μονος τροπος να διαφυλαχτει το μελον τους ειναι να τα επισκεπτονται συχνα και οχι να μην τα δει ποτε κανεις.


Σχετικα με την αλλη περιπτωση (των επιστημονικα πολιτιμων ναυαγιων) το υπουργειο πολιτισμου ειχε κατελειξει σε ενα απελπισμενο νομο που οριζε συντεταγμενες υποδεικνυοντας κατα καποιο τροπο το στιγμα της απαγορευμενης περιοχης. Εκτος απο την μεταθεση ευθυνης δεν κερδιθηκε τιποτα. Μαλιστα δεχτηκε και κριτικες . Χωρις μεσα εφαρμογης δεν αλλαζει κατι οσα ΦΕΚ και να δημοσιευτουν. Ειναι κανεις εκει για να σταματησει μια τρατα να ισοπεδωσει ενα απομειναρι αρχαιας περιοδου; Αν και τωρα που το σκεφτομαι η ισοπεδωση ισως εχει σωσει κατω απο τη λασπη μερικα απο αυτα για τους ερευνητες των επομενων γενεων.
__________________
Physical Diver
Απάντηση με παράθεση