Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο  fivos

ΥΓ3: Έχω 2 φιάλες και σύντομα σκοπεύω να πάρω και μια τρίτη. Βουτάω όπου γουστάρω κι όποτε γουστάρω από ακτή με 4 ευρώ το γέμισμα και όσο στοιχίσει η βενζίνη μέχρι εκεί. Άν δεν αλλάξουν τα καταδυτικά κέντρα κάτι δραστικό στις τιμές τους ή δεν βρούν κάποιο συνταρακτικό θέμα που να αξίζει επίσκεψη, αποκλείεται να γυρίσω πίσω και να αρχίσω να βουτάω τακτικά με καταδυτικό κέντρο. 

| 

Ελπίζω μόνο και εύχομαι να μην σου συμβεί ποτέ τίποτα γιατί τότε να δούμε α) ποιός θα σε βγάλει από νερό, β) ποίος θα σου προσφέρει αποτελεσματικές πρώτες βοήθειες και οξυγόνο, γ) ποιός θα διαχειριστεί την έκτακτη ανάγκη, και ποιός θα σε μεταφέρει γρήγορα στο νοσοκομείο.

Η κατάδυση είναι και θα πρέπει να είναι μία πολύ safe δραστηριότητα αλλά δεν μπορούμε να μηδενίσουμε την πιθανότητα ατυχήματος. 
Και ένα από τα πράγματα που προσφέρουν τα καταδυτικά είναι α) κάποιος πάνω στην βάρκα που μπορεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες και πολές φορές αποτελεσματικά, β) οξυγόνο, γ) τηλέφωνο, VHF, δ) σκάφος που γρήγορα θα σε μεταφέρει....

Προσωπικά έχω κάνει δεκάδες καταδύσεις στη Στέρνα και πολλές από αυτές βαθιές τεχνικές, και με πιάνει τρόμος ότι από πάνω μου δεν βρίσκόταν σκάφος.... Δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολο είναι να γίνει η στραβή και δεν μιλάω για καταδυτικό ατύχημα προς Θεού, απλά να χαθείς να σε πάρει το ρεύμα και να βγείς στα μπλέ half-way to Κιάτο... 

Γιαυτό λοιπόν υπάρχουν πράγματα που δυστυχώς δεν τα βλέπουμε με την πρώτη... δεν είναι μόνο το πήγαινε-έλα και η συνοδία που προσφέρει ένα (σωστό) καταδυτικό κέντρο, και ίσως, ίσως λέω τα €30 να αξίζουν λίγοτερο από το my peace of mind και σίγουρα πολύ λιγότερο από τη ζωή μου . 

Επιλέγω λοιπόν να βουτάω με καταδυτικό για τους παραπάνω λόγους που μου αγοράζουν peace of mind (και άρα ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο τη βουτιά μου) αλλά και για κάτι αλλό επίσης:
H κατάδυση είναι μία κοινωνική δραστηριότητα και το καταδυτικό σου προσφέρει ακριβώς αυτό: ένα venue για αλληλοεπίδραση με άτομα που χαίρονται την κατάδυση όπως και εσύ... Γιαυτό δεν είμαστε όλοι εδώ άλλωστε?