Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos
Θεωρώ επίσης ότι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα καλό καταδυτικό από άποψη μείωσης ταλαιπωρίας, κοινωνικοποίησης και ασφάλειας αξίζουν (για μένα) τα €30 και πιο πολλά.
|
30 ευρώ ίσως (αν ειναι καλό αν έχει όλα αυτά που περιέγραψες και αν τελικά είμαι περισσότερο και όχι λιγότερο ασφαλής (δεν είναι μία η περίπτωση. Στα λίγα χρόνια που βουτάω έχουν δει τα μάτια μου... φαντάζομαι ο geo που βουτάει και πόσα χρόνια
παραπάνω από 30 euro όχι. Άλλωστε πάλι θα κουβαλίσω
Παράθεση:
Δηλαδή πιστεύεις ότι είναι πρότιμότερο ένας νέος δύτης με το OW φρέσκο στο χέρι να βουτάει μόνος του με τον επίσης φρέσκο OW buddy του, από το να κάνει 20 βουτιές με ένα σοβαρό καταδυτικό παρέα με έμπειρο εκπαιδευτή?
|
Αν το OW γίνει σωστά και αν έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του βεβαίως. Εγώ ετσι έκανα και όπως βλέπεις...

.
Πολύ προτιμοτερο σίγουρα από το να πάει με το σκάφος σε μια βουτιά που θα διεξαχθει στα 25-35μ και αυτός θα είναι μαζί με τον divemaster (λες και είναι Θεός) ή ακόμα χειρότερα αν τον βάλουν να ακολουθεί στα 18μ σε μια κατάδυση στο μπλέ!
Παράθεση:
|
Τα καταδυτικά πάντως δεν βελτιώνονται με το να τα αποφεύγουμε όλα ανεξαιρέτως, βελτιώνονται με τον ανταγωνισμό και την προτίμηση μας...
|
Την προτίμηση δεν την ωφείλει ο πελάτης, την κερδίζει το καταδυτικό. Αυτό παίρνει χρόνο. Δεν λέει κανεις οτι είναι εύκολο. Αν ήταν εύκολο θα άνοιγα και γω καταδυτικό
Παράθεση:
Εκ των ιδίων τα αλλώτρια... Γιώργο μου είναι πλέον αποδεδειγμένο με στατιστικές μελέτες ότι οι δύτες που καταδύονται με καταδυτικά παγκοσμίως, βουτάνε πιο πολύ, κάνουν πιο πολλά σχολεία, αφήνουν στην βιομηχανία της κατάδυσης πιο πολλά χρήματα και έχουν λιγοτερες πιθανότητες να τα παρατήσουν.
Τα καταδυτικά αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο επιβίωσης και ανάπτυξης της βιομηχανίας της κατάδυσης. - and that is a Fact.
|
Συμφωνώ και επαυξάνω. Όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Ευτυχώς όλο και περισσότεροι μερακλήδες ασχολούνται με την κατάδυση και ανοίγουν καταδυτικά. Εκεί θα πάμε και θα ξαναπάμε όσο μας επιτρέπει το πορτοφόλι μας και θα προτιμήσουμε το πραγματικό ease of mind. Πριν απο λίγο μιλούσα με έναν φίλο που πριν λίγα μόλις χρόνια έκανε νυχτερινή με καταδυτικό με ένα φακό ανα ζευγάρι. Φυσικά και πλήρωσε. Φυσικά και δεν ήταν ασφαλής. Πραγματικά υπάρχουν φορές που έχω νοιώσει τον εαυτό μου σε άμυνα βουτώντας με καταδυτικό.
Είναι δύσκολο να μας πείσουνε ότι όλα αυτά που έχουν συζητηθεί κατα καιρούς έχουν αλλάξει. Τους παρακαλούμε και τους προκαλούμε να μας πείσουν. Αυτό ασφαλώς δεν γίνεται με 45 ευρώ την βουτιά, αριθμός που πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον κακόπιστος.