Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos
Οχι, απλά θεωρώ ότι οι δύτες που μόλις τελείωσαν το πρώτο τους πτυχίο θα βελτιώσουν τις ικανότητες τους με μεγαλύτερη ασφάλεια καταδυόμενοι με καταδυτικό.
Θεωρώ επίσης ότι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα καλό καταδυτικό από άποψη μείωσης ταλαιπωρίας, κοινωνικοποίησης και ασφάλειας αξίζουν (για μένα) τα €30 και πιο πολλά.
Δηλαδή πιστεύεις ότι είναι πρότιμότερο ένας νέος δύτης με το OW φρέσκο στο χέρι να βουτάει μόνος του με τον επίσης φρέσκο OW buddy του, από το να κάνει 20 βουτιές με ένα σοβαρό καταδυτικό παρέα με έμπειρο εκπαιδευτή?
Τα καταδυτικά πάντως δεν βελτιώνονται με το να τα αποφεύγουμε όλα ανεξαιρέτως, βελτιώνονται με τον ανταγωνισμό και την προτίμηση μας...
|
Θεωρώ ότι ένας εκπαιδευμένος δύτης, μπορεί να βουτήξει μ' έναν εκπαιδευμένο δύτη, με το μυαλό στο κεφάλι και στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους.
Αν κάποιος θέλει να πληρώνει για του κουβαλούν τον εξοπλισμό, είναι δικό του θέμα.
Γενικώς είμαι της λογικής, ότι για να χρησιμοποιήσω κάτι (υπηρεσία ή εξοπλισμό) θα πρέπει πρώτα να το χρειάζομαι. Αυτό πρώτα εξετάζω και μετά εξετάζω την ποιότητά του και την τιμή του. Το ότι μπορεί να είναι φτηνό και καλό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μου είναι και χρήσιμο.
Παράθεση:
Δεν μίλησε κανείς για σχολεία... Για καταδύσεις πληρωμένες μιλάμε.
Αλλά μια και το ανέφερες θεωρείς ότι τα σχολεία δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν?
|
Οι (ότι νά'ναι) πληρωμένες καταδύσεις και οι μυριάδες ειδικότητες ανήκουν στην ίδια φιλοσοφία κατά την γνώμη μου.
Τα σχολεία φυσικά έχουν να προσφέρουν, αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προσφέρουν τα σχολεία τα οποία συμπληρώνονται με extra ειδικότητες. Τι διδάσκουν τότε τα σχολεία;
Παράθεση:
Εκ των ιδίων τα αλλώτρια... Γιώργο μου είναι πλέον αποδεδειγμένο με στατιστικές μελέτες ότι οι δύτες που καταδύονται με καταδυτικά παγκοσμίως, βουτάνε πιο πολύ, κάνουν πιο πολλά σχολεία, αφήνουν στην βιομηχανία της κατάδυσης πιο πολλά χρήματα και έχουν λιγοτερες πιθανότητες να τα παρατήσουν.
|
Ανδρέα, εγώ σκέφτομαι πιο απλά. Οποιος θέλει να βουτήξει, βουτάει ...
Περί κοινωνικο-οικονομικού προβληματισμού, αν τα καταδυτικά κέντρα εκτός από κατάδυση προσφέρουν και κοινωνική διέξοδο τύπου καφετέριας, εις βάρος των καφετεριών, τότε πιθανόν να έχουμε έναν εργαζόμενο συν στο καταδυτικό και έναν εργαζόμενο μειον στην καφετέρια. Μια η άλλη δηλαδή. Η ουσία παραμένει ο καφές.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles
... φαντάζομαι ο geo που βουτάει και πόσα χρόνια
|
Νεοκλή, είμαι πολύ τυχερός φίλε. Δόξα τω ... (βάλε ότι θες, αλλά στη δοτική παρακαλώ...), δεν έχω δει τίποτα. Μπορεί σ' αυτό να βοήθησε το ότι το 95% των βουτιών μου είναι με τα ίδια 2-3 άτομα, μπορεί και να είναι θέμα τύχης.
Πάντως σχετικά μ' αυτό, μπορώ να ότι αυτό που μας έμεινε πριν 20 χρόνια "τρώγοντας" παρα πολλές φορές τον Παπαγρηγοράκη ήταν το ότι (στο περίπου) " ... καλός δύτης δεν είναι αυτός που έχει να πει πόσες φορές κατάφερε να σωθεί από δύσκολες καταστάσεις, αλλά αυτός που δεν έχει να πει καμμία δύσκολη κατάσταση ..." (Ξέρω, μελό, ανεπίκαιρο και ίσως άσχετο, αλλά εμένα μ' αρέσει)