| 

Απάντηση: ΤΗΘΥΣ-28.06.2007: 'Η φιλοσοφία DIR στην κατάδυση'

ναι Θανο μου φαινεται απιθανο, απειρως πιο απιθανο απο το να πνιγει στην επομενη 26 ωρη σπηλαιοκαταδυση ενας σπηλαιοδυτης .  

Αυτο τι σημαινει? Σημαινει οτι ο σπηλαιοδυτης δε θα βουτηξει? μα θα βουτηξει. Αν μπορουσε να κουβαλαει μαζι του ενα θαλαμο αποσυμπιεσης , θα τον κουβαλουσε? ναι θα τον κουβαλουσε. 
Εγω θα τον κουβαλουσα για να παω στα 30μ? πρεπει? 

Αν τον κουβαλουσα θα ημουν πιο ασφαλης? Θα ημουν.  
Θα τον κουβαλησω? ΟΧΙ 

Γιατι οχι? Γιατι οι πιθανοτητες να τον χρειαστω ειναι απειρως μικρες ωστε να μπω στον κοπο 

Ζητω συγγνωμη απο το φορουμ για το χαμηλο επιπεδο του προηγουμενου επιχειρηματος μου , αλλα εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να εξηγω οτι ολα ειναι θεμα πιθανοτητων. Και οτι εδω εχουμε να κανουμε με την προσπαθεια μιας ιδιωτικης επιχειρησης να μπει στο κομματι της καταδυσης αναψυχης οπου υπαρχει το πολυ χρημα. 

Και ΝΑΙ να το κανει.ΔΕν εχω προβλημα με αυτο. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ χρησιμοποιωντας επιχειρηματα τυπου G.W.BUSH, οτι κινδυνευουμε ολοι ανα πασα στιγμη, γιατι απλα δεν ειναι ετσι....Εαν δεν θελετε να το δειτε ετσι μην το δειτε....δυστυχως δεν μπορω να σας πεισω, ισως να μπορουν σας πεισει το γεγονος οτι κανενας μαθητης μου δεν εχει φυγει απο τον ματαιο τουτο κοσμο εν καταδυση αναψυχης. και μιαλμε για χιλιαδες κοσμο...με χιλιαδες βουτιες 

ΥΓ. Θανο δεν ξερω πως εγινε να εισαι DM και ενας απο το γκρουπ σου να εχει 20 bar και να μην το εχεις παρει πρεφα? Υπηρχε αστοχια υλικου, δεν το προσεξε κανενας? Αλλα οτι και να εγινε δημιουργηθηκε καμμια μη αναστρεψιμη κατασταση? 
Δε θα ηταν καλυτερα να ειχατε αναδυθει στα 50 bar, χωρις συντροφικες αναπνοες κλπ κλπ? Δεν θα μπορουσατε να το κανετε ετσι απλα και χωρις dir? 

|