Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-09-08, 10:18
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ is offline

Απάντηση: Εγγύηση προϊόντων από Internet

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάτι που μου δημίουργησε προσωπική απορία είναι το πιό πάνω.

Όπως ίσως να γνωρίζουν μερικοί επισκέπτες του φόρουμ έχω κάποιες αντιπροσωπίες στην Κύπρο και τυγχάνει να γνωρίζω πώς λειτουργούν οι διαδικασίες εγγύησης και συγκεκριμένα η ενέργιες που είθιστε να ακολουθούνται σε περίπτωση που ένα αποδεδειγμένα ελαττωμάτικό προιόν επιστραφεί στην εταιρεία που διακινεί το εμπόρευμα χονδρικώς σε μία αγορά. Αυτό που υπάρχει συνήθως είναι ένα συμφωνητικό έγγραφο μεταξύ κατασκευαστή και εθνικού διανομέα (country distributor) όπου καθορίζονται αυτά τα θέματα. Δεν υπάρχει κάνενας πιστεύω distributor που να αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη αντικατάστασης ελαττωματικών προιόντων που συνοδεύονται μάλιστα και από κάρτα εγγύησης της κατασκευάστριας εταιρείας. Αν δεν έχει την υποστήριξη του κατασκευαστή αυτό είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη συμφωνία αν υφίσταται. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει ο distributor να λαμβάνει αποζημίωση για τα ελαττωματικά προιόντα που αντικαθιστά. Αυτό μπορεί δε να γίνεται με διάφορους τρόπους όπως:

1. Συμφωνία για παροχή δωρεάν εμπορεύματος σε ποσότητα ανάλογη με τις αγορές και με βάση προσυμφωνηθέν ποσοστό.

2. Συμφωνία για επιπρόσθετη έκπτωση στις τιμές αγοράς από τον κατασκευαστή.

3. Συμφωνία για αντικατάσταση ελαττωματικών προιόντων με επιστροφή τους στο εργοστάσιο.

Επομένως σε καμία περίπτωση νομίζω δεν ισχύει ότι ένας αντιπρόσωπος χονδρικής διακίνησης σε οποιαδήποτε αγορά του κόσμου είναι τόσο εκτεθειμένος όσο μας παρουσιάζει ο κύριος Αποστολίδης ώστε να αναλαμβάνει την ευθύνη αντικατάστασης τυχόν ελαττωματικών προιόντων.

Εκείνο που επίσης είναι γεγονός είναι ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή και αντιπροσώπων (ανεξάρτητα από το επίπεδο του αντιπροσώπου) ώστε ο αντιπρόσωπος να είναι προστατευμένος από την γκρίζα αγορά στο μέτρο του δυνατού βέβαια. Ένα από τα όπλα που διαθέτει ο κάθε κατασκευαστής είναι οι όροι που θέτει γραπτώς και κοινοποιεί σε όλους τους τελικούς καταναλωτές του για την εγκυρότητα της εγγύησης. Η εγγύηση σύμφωνα με τους περισσότερους κατασκευαστές για να είναι σε ισχύ θα πρέπει να πληρόύνται κάποιοι συγκεκριμένοι όροι. Αυτοί μπορεί να είναι κατοχή τιμολογίου αγοράς, κατοχή κάρτας ή εγχειριδίου προιόντος με σφραγίδα εγγεκριμένου μεταπωλητή, πρωτόκολλο service του προιόντος σφραγισμένο από εγγεκριμένους τεχνικούς από τον κατασκευαστή κλπ.

Εγγύηση σημαίνει ευθύνη αντικατάστασης τυχόν ελαττωματικών προιότνων ή εξαρτημάτων, ορισμένες φορές ευνοικές τιμές στα εξαρτήματα του ετήσιου ελέγχου, κάποιες άλλες φορές δωρεάν ή με ευνοικές τιμές αναβαθμίσεις κλπ. Σαν επαγγελματίες όλοι οι επίσημοι αντιπρόσωποι και οι εγγεκριμένοι τεχνικοί δεν αρνούνται βεβαίως να κάνουν οποιαδήποτε εργασία σε ένα προιόν που παρουσιάζει πρόβλημα ή που θέλει έλεγχο ρουτίνας (service) ανεξάρτητα από το αν καλύπτεται από εγγύηση ή όχι. Η εγγύηση στο τέλος της ημέρας είναι ένα αγαθό που μεταφράζεται σε λιγότερα ή καθόλου έξοδα σε περίπτωση προβλήματος και ίσως ευνοικότερη μεταχείρηση σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν έιναι σε καμία περίπτωση αντίστοιχο με κάρτα μέλους σε ένα κλειστό club που αν δεν την έχεις δεν μπαίνεις. Μπαίνεις και καλομπαίνεις απλώς δεν κάθεσε στις θέσεις των VIP και ούτε σε περιμένουν σοκολατάκια και λουλούδια στο τραπεζάκι σου!

Αγαπητέ Κε Χριστοδούλου
θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι πράγματι η εγγύηση στις περιπτώσεις
που έχω αναφέρει ήδη, βαραίνει εμάς . Απλά να ξέρετε ότι οι μεγάλες εταιρίες μπορεί να είναι πιο σκληρές στους όρους τους ! Απ'ότι γνωρίζετε οι αντιπροσωπίες που έχετε όπως π.χ. οι Aeris , Atomic δεν είναι του ιδίου μεγέθους σε παγκόσμιο τζίρο με την Cressi και ίσως να έχουν διαφορετική πολιτική !
Βέβαια αν εννοείτε εγγυήσεις που έχουν να κάνουν με ρυθμιστές πίεσης
και πλευστότητας όπως ήδη έχω πει αφού ισχύει η εγγύηση ενημερώνουμε την Cressi και μας αντικαθιστά τυχόν ελαττωματικά προιόντα .
Τέλος σχετικά με τις κάρτες μέλους που αναφέρεστε συμφωνώ απόλυτα μαζί σας απλά η ερώτηση που μου έγινε στο forum ήταν σχετική με την εγγύηση των προιόντων Cressi και όχι με την επισκευή τους ! Η επισκευή του οποιουδήποτε προιόντος Cressi θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του καταναλωτή , αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό!
Απάντηση με παράθεση