Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-09-08, 12:53
Το avatar του χρήστη gmav
gmav gmav is offline

Περιοχή: thessaloniki
Απάντηση: Πληρωμένες βουτιές;;;

νομίζω πως ο καθένας μιλάει με γνώμονα τις εμπειρίες του, γιαυτό και μπερδευόμαστε λίγο...

δυστυχώς οι δικές μου εμπειρίες απο καταδυτικά, δεν είναι ιδεατές όπως τις περιγράφει ο κ. Τριαντόπουλος...

γι αυτό και αποφεύγω την πολύ επαφή μαζί τους...
βέβαια η εμπειρία μου απο καταδυτικά είναι μικρή αλλά δε ξέρω πως έχει τύχει, πάνω κάτω να είναι όλα σχεδόν τα ίδια...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
Και ένα από τα πράγματα που προσφέρουν τα καταδυτικά είναι α) κάποιος πάνω στην βάρκα που μπορεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες και πολές φορές αποτελεσματικά, β) οξυγόνο, γ) τηλέφωνο, VHF, δ) σκάφος που γρήγορα θα σε μεταφέρει....
στις βουτιές που έχω κάνει εγώ με καταδυτικό:
α) δεν υπήρχε κανένας στη βάρκα... όλοι βουτούσαμε... άσε που δε ξέρω κατα πόσο γνωρίζει να προσφέρει Α βοήθειες...
β) κανένας δεν ανέφερε την ύπαρξη οξυγόνου... και στα σκάφη που μπαίναμε, ήταν αμφίβολο αν είχαν και φαρμακείο καλά καλά..
γ) τηλέφωνο έχουμε σχεδόν όλοι μας... δε νομίζω να χρειάζομαι καταδυτικό για να πάρω τηλέφωνο..

Παράθεση:
Προτιμώ να είμαι σε ένα ωραίο χώρο, με showers και ζεστό νερό, κάπου να κάτσω, να πιώ καφέ της προκοπής, να πλύνω και να κρεμάσω τα πραγματά μου, να μην κουβαλάω σαν χαμάλης... Να έχω χρόνο πριν και μετά να γνωρίσω ανθρώπους (εκτός των 3-4 φίλων μου που έχουμε αναλύσει τα πάντα) να μάθω τιποτα καινούργιο από αυτούς, και να φύγω καθαρός και στεγνός με το αυτοκίνητο μου, χωρίς να έχω να κουβαλήσω τα πάντα σπίτι να τα πλύνω κλπ.
Παράθεση:
Γιατί να κουβαλίσεις? Αφού πληρώνεις...
εδώ μου δημιουργήθηκε η εξής απορία..
υπάρχουν καταδυτικά στην ελλάδα που σου κουβαλάνε τα πράγματα? γιατί εγώ σε όλα όσα έχω πάει, μας βάζουν να ντυθούμε στο καταδυτικό... φορτωνόμαστε τον εξοπλισμό απο εκεί, περπατάμε κάτω απο τον ήλιο για να φτάσουμε στο σκάφος, στο σκάφος καθόμαστε με τον εξοπλισμό φορτωμένο (ειδικά αν το έχει παραφορτώσει με κόσμο για να μη κάνει διπλή διαδρομή).
στην επιστροφή, τα πράγματά σου, θα τα αφήσεις στο καταδυτικό? δε θα τα πάρεις στο σπίτι? άρα, δε θα τα κουβαλήσεις πίσω?
εκτός αν εννοείς να νοικιάσεις τον εξοπλισμό απο το καταδυτικό, οπότε τότε ναι, αλλάζει το θέμα...

Παράθεση:
οι δύτες που με 20 βουτιές απογαλακτίζονται και ταλαιπωρούνται κουβαλώντας στα βράχια και κάνουν βουτίτσες στα 50μ μονομπούκαλοι... και βέβαια μετά από λίγο τα παρατάνε και γυρνάνε στην καφετέρια.
νομίζω αυτοί οι δύτες είτε βουτάνε με καταδυτικό, είτε όχι, στην καφετέρεια θα καταλήξουν...

Παράθεση:
Πολλοί στην αρχή επιλέγουν να καταδύονται με συνοδό γιατι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια
ναι.. συμφωνώ.... αλλά έχω μια μικρή ένσταση... σε κάποια σχολεία open water που έχω ακούσει, ο εκπαιδευτής μεχρι και τον αέρα στο jacket τους έβαζε...
όταν ο μαθητής, το μόνο που κάνει είναι να "αναπνέει" υποβρυχίος, και να ξέρει ότι έχει έναν εκπαιδευτή κοντά του για να αντιμετοπίσει την οποιαδήποτε "κακιά" στιγμή, θεωρούμε ότι αυτός έχει εκπαιδευτεί σωστά?

γιατί να πρέπει οι μαθητές με το περας της εκπαίδευσής τους να χρειάζονται τη σχολή για να βουτήξουν?

Παράθεση:
είναι πλέον αποδεδειγμένο με στατιστικές μελέτες ότι οι δύτες που καταδύονται με καταδυτικά παγκοσμίως, βουτάνε πιο πολύ, κάνουν πιο πολλά σχολεία, αφήνουν στην βιομηχανία της κατάδυσης πιο πολλά χρήματα και έχουν λιγοτερες πιθανότητες να τα παρατήσουν.

Τα καταδυτικά αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο επιβίωσης και ανάπτυξης της βιομηχανίας της κατάδυσης. - and that is a Fact.
ίσως μόνο επειδή οι καταδύσεις στα καταδυτικό καταγράφονται και έτσι μπορούν να βγουν στατιστικά στοιχεία... οι καταδύσεις που κανω εγώ με τον buddy μου, που καταγράφονται για να επηρεάσουν τα στατιστικά?
και σίγουρα αφήνουν πιο πολλά χρήματα γιατι τα καταδυτικά τους εκτός απο τις εκδρομές που κάνουν, επηρεάζουν και για την ανάγκη των επιπλέον σχολείων

Παράθεση:
Όσο και καλή να είναι η εκπαίδευση του χρειάζεται και εμπειρία, την οποία δεν πρέπει να την αποκτήσει βουτώντας με άλλο έναν άπειρο
οκ σε αυτό.. συμφωνώ... δε μπορεί όμως να βουτήξει με κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία, αλλα όχι απο καταδυτικό κέντρο αλλά μέσα απο τις γνωριμίες απο τους συλλόγους που έχουμε δημιουργήσει?

αν βρω καταδυτικό που να με πείσει πως τα χρήματα που θα του δώσω, αξίζουν για την υπηρεσία που θα πάρω, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να του τα δώσω.
προς το παρόν, με τα καταδυτικά που συνεργάστηκα, η μεταφορά με τη βάρκα (γιατί μόνο αυτή την υπηρεσία χρειάζομαι) δε θεωρώ ότι αξίζει 30 ευρώ το άτομο (όταν μέσα στο σκάφος μας βάζει 10 - 10).

www.sailman.gr
Απάντηση με παράθεση