Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-09-08, 01:23
Το avatar του χρήστη emmy
emmy emmy is offline

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Πληρωμένες βουτιές;;;

Ξεκινώντας τις καταδύσεις, χωρίς να έχω κανέναν φίλο στον χώρο, αναγκαστικά απευθύνθηκα σε καταδυτικά κέντρα.

Έχοντας όμως όρεξη να βουτάω τουλάχιστον 2 -3 φορές την εβδομάδα, σύντομα διαπίστωσα ότι ''είναι πολλά τα λεφτά Άρη…'', δεδομένου ότι δεν είχα και όλο τον εξοπλισμό...

Άρχισα να βουτάω μόνη μου, με άτομα που γνώρισα στα καταδυτικά και που είχαν αρκετή εμπειρία ώστε να νιώθω σχετική ασφάλεια…(ναι, κάποια στιγμή θα μαγειρέψεις μόνος σου, αλλά την πρώτη φορά θες και την ''μαμά'' να επιβλέπει…).
Σύντομα πήρα και εξοπλισμό…

Συνεχίζοντας να έχω την ίδια συχνότητα στις βουτιές μου (2-3 φορές την εβδομάδα), και κόστος για βουτιά από καταδυτικό μόλις 5ευρώ λιγότερο από τότε που νοίκιαζα τον μισό εξοπλισμό, αποφεύγω συστηματικά βουτιές με καταδυτικά.

Θεωρώ υπερβολικά μεγάλο το ποσό των 35ευρώ για βουτιές στον Αργοσαρωνικό και για dive sites τα οποία δεν διαφέρουν και σε πολύ από τις βουτιές από την παραλία, και που με το σκάφος φτάνεις σε 15-20' (των 50ευρώ το θεωρώ απλά γελοίο, εκτός αν μου τάξουν πως θα δω περισσότερους φαλαινοκαρχαρίες από αυτούς που είδε ο Αντρέας στις Μαλδίβες...). Καλή η ντουζιέρα, η τέντα, οι καραμελίτσες και ο καφές που θα φτιάξεις στο καταδυτικό, αλλά…too much!!!

Τελικά βουτάω με καταδυτικό μόνο στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν έχω άλλη επιλογή, ενώ αν είχα ένα κόστος γύρω στα 25ευρώ (τόσο είναι περίπου ο ρεφενές που βάζουμε για βόλτα με σκάφος φίλου και βουτιά αν γουστάρουμε…), ασφαλώς και θα βουτούσα πάρα πολύ συχνότερα…

Και φυσικά να μην αναφέρω ''ομορφιές'' σαν αυτές που σημειώνει ο Yiannis και οι οποίες επιτρέψτε μου να πω ότι…συμβαίνουν και στις ''καλύτερες οικογένειες''…

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη emmy : 12-09-08 στις 09:10.
Απάντηση με παράθεση