Απάντηση: Ίδρυση Εθνικής Σχολής Extreme Sports και άλλες πρωτοβουλίες για τον αθλητικό τουρισμό
Τι θέλει επακριβώς να κάνει το Ελληνικό κράτος με την αυτόνομη κατάδυση? Μήπως την χειρίζεται σαν ένα εθνικό προιόν το οποίο μπορεί να φέρει τουρισμό στη χώρα? Αν ναι, τότε δεν βλέπω πώς ένας τέτοιος θεσμός εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό?
Μήπως η αρμόδια κρατική υπηρεσία της Ελλάδος έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα να έχει διαπιστώσει ότι ο κόσμος διατρέχει αδικαιολόγητα ψηλό κίνδυνο στις καταδύσεις κάτω από το υφιστάμενο καθεστώς και άρα χρειάζεται κρατική παρέμβαση για να ελεγχθεί η κατάσταση? Πάντως από ότι γνωρίζω η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα απαιτεί από τους εκπαιδευτές αυτόνομων καταδύσεων να περάσουν από κρατικό σχολείο. Ας υποθέσουμε όμως τα πράγματα όντως είναι έτσι. Δηλαδή υπάρχει χαμηλός βαθμός ασφάλειας στις καταδύσεις όπως διεξάγονται τώρα. Πώς ακριβώς ένα τρίμηνο σχολείο, κρατικό, και με ποιούς εκπαιδευτές και με τι επιπρόσθετη γνώση θα εξοπλίσει τους επαγγελματίες ώστε να γίνει το μπαμ ρε παιδί μου. Να πούμε δηλαδή γουάου, τώρα αισθάνομαι ασφαλής να καταδύομαι στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτές έχουν περάσει από τρίμηνο κρατικό σχολείο.
Να σας πώ τι νομίζω εγώ? Είναι καλή η διαρκής επιμόρφωση. Ένας επαγγελματίας όφείλει και το πράττει νομίζω να κρατάει τις γνώσεις του σε ψηλό επίπεδο και δεν παύει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο του και να αναπτύσσεται με ρυθμούς που αναπτύσσεται και το ίδιο το σπορ, παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις στο πεδίο της εκπαίδευσης αλλά και της καταδυτικής τεχνολογίας όντας μέλος διεθνών οργανισμών και βασικός παίχτης στο όλο σκηνικό. Αν το Ελληνικό κράτος πιστεύει ότι έχει να προσθέσει κάτι στην ασφάλεια ή στην ποιότητα εκπαίδευσης δημιουργώντας αυτή την σχολή (για τις αυτόνομες καταδύσεις μιλάω και για όχι κανένα άλλο extreme sport) θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ, αλλά πάρα πολύ όμως, για να πούμε στο τέλος: Ε να ρε επιτέλους και κάτι καλό που κάνει η Ελλάδα και δεν το κάνει κανείς άλλος στον κόσμο!
|