Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου
...Μήπως όμως παραβλέπεις το γεγονός ότι η εκπαίδευση καθώς και η παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγικής κατάδυσης έχει ήδη θεσμοθετηθεί με τον νόμο 3409, και έχει βασιστεί πάνω σε Ευρωπαικές οδηγίες και πρότυπα?
...Τι πάμε να κάνουμε δηλαδή να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό? Να αντιγράψουμε τα πρότυπα εκπαίδευσης άλλων οργανισμών και να τα εφαρμόσουμε σαν κράτος για να έχουμε εμείς τον έλεγχο καλύτερα?
...Πιστεύεις δηλαδή ότι μια δημόσια υπηρεσία μπορεί να εγγυηθεί καλύτερη λειτουργία, ή ψηλότερη παραγωγικότητα ή εξύψωση οποιωνδήποτε στανταρτς?
|
Ναι, αλλά η εξαγγελία μιλάει για επαγγελματίες.
Ως ερασιτέχνη, γιατί να με ενοχλεί; Θα με ενοχλήσει, αν στο επόμενο σχολείο που θα θελήσω να κάνω, αντιληφθώ ότι οι υπήρεσίες/ γνώσεις που μου παρέχονται δεν είναι επαρκείς ή οι αναμενόμενες.
Διαφορετικά, κανένα προσωπικό συμφέρον δεν έχω από την επικράτηση ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα στον χώρο της κατάδυσης.
'Οσον αφορά στους ιδιωτικούς φορείς, έχω κάποια ερωτηματικά, και θα σου δώσω ένα σαν παράδειγμα:
Στον χώρο της κατάδυσης όλοι γνωρίζουμε ότι αρκετές φορές οι συνοδοί στις βουτιές είναι άτομα συνήθως με λίγη ή ανεπαρκή γνώση στις καταδύσεις, οι οποίοι κάνουν κατά κάποιον τρόπο την ''πρακτική'' τους, και εξαγοράζουν με την προσωπική τους εργασία κάποια μαθήματα...
Αν για παράδειγμα, ο κρατικός φορέας απαγορεύσει /ελέγξει κάτι τέτοιο ή δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας (έστω και αν το κάνει για να ''οικονομίσει'' κονδύλια από την ΕΟΚ), εμένα ως ερασιτέχνη, νιώθω ότι με ''βολεύει'' και με προστατεύει...επομένως δεν θίγομαι και δεν νιώθω ότι έχω λόγω να διαμαρτυρηθώ (τουλάχιστον στην παρούσα φάση...).
Γενικά, έχω και στο παρελθόν εκφράσει την άποψη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία κινεί τα νήματα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι ο κρατικός παρεμβατισμός θα βοηθήσει στο να γίνει πιο γνωστός και πιο δημοφιλής ένας προορισμός που για πολλούς αποτελεί ακόμη ταμπού.
Συμπληρωματικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορέσει να έλξει περισσότερο κόσμο προς αυτήν την κατεύθυνση, να ευαισθητοποιήσει και να δώσει κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη και δραστηριοποιήση.
Αυτό, καθόλου κακό δεν μου ακούγεται...
Και τέλος, όλο ακούω διαμαρτυρίες για την αποχή του κράτους από τα φλέγοντα θέματα του καταδυτικού χώρου.
Τώρα που το κράτος αποφασίζει να ασχοληθεί, ακούω πάλι διαμαρτυρίες...
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσω προτεινόμενες λύσεις...
Δηλαδή
τι ακριβώς περιμένουμε ή θα θέλαμε να πράξει το κράτος ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι και να σταματήσουμε πλέον να διαμαρτυρόμαστε...