Το ζήτημα δεν μπορεί να αναλώνεται φιλοσοφικά. Κατά την γνώμη μου πρέπει να συνδέεται με τον Index ατυχημάτων κάθε ενασχόλησης, καθώς και με το κατά πόσον οι κίνδυνοι που υπάρχουν (σε κάθε ενασχόληση) είναι πιθανό να συμβουν και κατά πόσο είναι σοβαροί, προβλέψιμοι και αντιμετωπίσημοι.
Αλλιώς όλα τα hobby είναι extreme σπορ. Πάρε παράδειγμα την πτήση με αεροπλάνο. Ο πιλότος χρειάζεται ειδική εκπαίδευση υπάρχει αυστηρότατο πλαίσιο, ενώ οι κίνδυνοι είναι πολλοί και δεν θα έλεγα άμεσα προβλέψιμοι και αντιμετωπίσημοι, κανείς όμως δεν πιστεύει ότι ο πιλότος κάνει extreme sport διότι αν το έβλεπε και έμπαινε θα ήταν extreme βλάκας (εκτός από την θεια μου που δεν μπαίνει στο αεροπλάνο ούτε με σφαίρες

)
H ερασιτεχνική αυτόνομη κατάδυση όπως είναι σήμερα δεν είναι extreme sport διότι ο δίκτης ατυχημάτων είναι πολύ -μα πολύ- χαμηλός και οι κινδυνοι είναι προβλέψιμοι και αντιμετωπίσημοι
Απλά στην Ελλάδα θα εφεύρουμε τον τροχό για άλλη μια φορά, προκειμένου να δημιουργηθεί μια στρέβλωση στoν χώρο την οποία φυσικά θα πληρώσουμε όλοι εμείς. Τουλάχιστον αυτά καταλαβαίνω από όσα έχω διαβάσει. Άλλωστε καταλαβαίνουμε την σοβαρότητα του εγχειρήματος από την επίσημη ενημέρωση (όχι τα 5 λεπτά της συνέντευξης) που έχουν οι επαγγελματίες του χώρου που πάλι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν