Αγαπητοί φίλοι του ΤΗΘΥΣ καλημέρα και καλό μήνα.
Γνωρίζω εδώ και καιρό την ποιότητα των μελών και τις ευαισθησίες των περισσότερων σε θέματα οικολογίας, συμπεριφορών στο βυθό και τώρα με το θέμα του παρόντος thread, εκτίμησα δεόντως τις γόνιμες απόψεις, θέσεις και προτάσεις πού ήδη διατυπώνονται.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά αυτούς που παρέθεσαν τις απόψεις τους (μέχρι σήμερα) όσο αφορά αντικείμενα που προέρχονται από το ΠΑΤΡΙΣ, πριν αρκετές δεκαετίες. Και "επειδή η ματιά του χθες δεν είναι ίδια με αυτήν του σήμερα", όλοι μας ωριμάζουμε, με βοηθήσατε στο να λάβω την εξής απόφαση:
Θα προτείνω στο Δήμο Κέας, να παραχωρήσει μια γωνία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου "η Τζιά μας" στην οποία θα τοποθετήσω με έξοδά μου μια προθήκη με γυάλινα πορτάκια και μέσα εκεί θα παραδώσω τα κομμάτια της συλλογής.
Με το τρόπο αυτό θα ήθελα να πιστεύω ότι ενδεχομένως αυτή η
"υποβρύχια γωνιά" σιγά-σιγά θα εξελιχθεί και εμπλουτιστεί με υπέροχες φωτογραφίες από ΟΛΑ τα μέχρι τώρα γνωστά ναυάγια της Κέας, Α/Π ΠΑΤΡΙΣ, HMHS BRITANNIC, S/S BURDIGALA, το αεροπλάνο (και όσα άλλα μελλούμενα), βίντεο λήψεις, ιστορικές αναφορές των ναυαγίων κ.ο.κ. Γιατί όχι κάποια στιγμή να μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μικρό ναυτικό μουσείο ή κάτι τέτοιο.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορούσα να λάβω θα ήταν ΕΑΝ η συζήτηση της στρογγυλής τράπεζας/συμποσίου που πρότεινε ο Γιώργος Καρέλας, γινότανε σε αυτό το χώρο (ίσως και με μία παράλληλη μικρή παρουσίαση από μέλη του K.D.E. για την επιχείρηση και το συγκεκριμένο ναυάγιο ως πρελούδιο εισαγωγής στο θέμα.)
Σε δεύτερο επίπεδο, η κίνηση μου αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μίμηση, έτσι ώστε αντικείμενα των βυθών που βρίσκονται σε σαλόνια να πάνε σε κοινή θέαση, που μαζί με παράλληλη ανάρτηση του περιεχομένου στο net θα διαδώσει ευρύτερα τον υπέροχο κόσμο των ναυαγιοκαταδύσεων και θα βοηθήσει στην θεσμοθέτηση και αποδοχή του κώδικα συμπεριφοράς και προσέγγισης προς αυτά.
Υ.Γ. Αν κάποιες φραστικές μου αναφορές σε προηγούμενα post ήταν αψείς, ζητώ συγγνώμη καθότι γράφτηκαν εν θερμό και υπό χρονική πίεση.