Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-10-08, 18:50
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Ψάρι "Σπάθα" ή "Κορδέλα" Trachipterus trachypterus

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο epsilon Εμφάνιση μηνυμάτων
χαζεύντας πριν από 4-5 χρόνια ένα μαζαμένο παραγάδι με διάφορα καλούδια στην Αλόνησο΄εκτός από τα συνηθισμένα ψάρια (ζαργούς , σαλούβαρδους, σκαθάρια κλπ) υπάρχαν και 2 ψάρια τα οποία μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και ο κυρ' Παντελής ο βαρκάρης γελούσε που γούρλωσα τα μάτια μου από έκπληξη
το ένα ήταν φίλι της θάλασσας με γκριζωπό χρώμα , δηλητηριώδες , πάρα πολύ γνωστό στον παππούλη , μου λέει λοιπόν ...Νικόλα έρχονται συχνά πυκνά επιστήμονες από τη Γερμανία και τα παίρνουν , τα αγοράζουν για να κάνουν φάρμακα , βγάζω μεροκάματο. Κουφάθηκα
έχουμε θαλάσσια φίδια physalitsa???????
Μη με μαλώσεις, Ε, κάπως το έχασα αυτό το επεισόδιο...

Όχι, δεν έχουμε θαλάσσια φίδια στη Μεσόγειο, ή τουλάχιστον αυτή ήταν η δική μου περιορισμένη αντίληψη έως τώρα... σε παρακαλώ αν έχεις στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το αντίθετο ενημέρωσε κι εμένα γιατί δεν είναι δυνατό να μην γνωρίζω τέτοια βασικά πράγματα και να πηγαίνω να διαδίδω ψευδώς ότι η Μεσόγειος είναι η ακινδυνότερη θάλασσα στον κόσμο!!!

Μπορούμε μήπως να ρωτήσουμε τον παππούλη έστω και την κοινή ονομασία του είδους;; Μπορούμε ίσως να έχουμε μια φωτό;; Μπορώ να έχω το e-mail του Γερμανού; Μπορώ να έχω έστω το φάρμακο;;