Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles
Επιτρέψτε μου πάντως να εκφράσω τον προβληματισμό μου για την απολυτότητα τον φιλοσοφιών. Χωρίς να κρίνω την εφαρμογή τους σε technical επίπεδο (για το οποίο δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη), με προβληματίζει η… αυτό και τίποτα άλλο, προσέγγισή τους.
|
Γιατί το χταπόδι είναι απο τα δεξιά σου;
Γιατί ο σωλήνας του χταποδιού είναι 0,75;
Τα παραπάνω δεν είναι τα standard που διδάσχουν οι οργανισμοί recreational κατάδυσης;;;; Γιατί αυτοί δεν είναι απόλυτοι αλλά είναι η DSAT, IANTD, TDI, SSI, NAUI, GUE που λένε κάτι άλλο;;
Μην κρίνουμε με δύο μέτρα και σταθμά.
Σωστός, κατά την γνώμη μου ο προβληματισμός σου, αλλά η μεθοδολογία σου είναι πολύ "προσωπική" άρα δεν είναι και απόλυτα σωστή. Λές ότι θα το διπλώσεις και θα τον βάλεις στην τσέπη του BCD... τι γίνεται εάν δεν έχεις BCD αλλά ένα απλό wing με την μονή μπουκαλίτσα σου;;;
Όπως είπαν και άλλοι, ΕΑΝ αποφασίσεις να πάρεις 2μετρο σωλήνα , είναι πιο ασφαλές να τον βάλεις στον κύριο ρυθμιστή και όχι στο χταπόδι.
Τώρα εάν απο αντίδραση (παίζει πολύ στις μέρες μας) το βάλεις στο χταπόδι, δική σου απόφαση και επιλογή.
Τους σωλήνες που λένε τα παιδιά έχω διαβάσει καλά σχόλια, τους έχω δει στην Boot και τους χρησιμοποιούνε και φίλοι, οι οποίοι έχουν μείνει ευχαριστημένοι.