Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 10-11-08, 01:02
Το avatar του χρήστη Beracuda
Beracuda Beracuda is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 27-06-2007
Περιοχή: Κηφισιά & Κούνδουρος, Κέα
Μηνύματα: 293
Απάντηση: Αποστολή στο Βρεταννικό

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν άκουσα καλά αναφέρει ότι το υποβρύχιο θα μεταφέρει 3 passengers x 500 US$ ο καθένας = 1500$ τη βουτιά και ότι θα αρχίσει η όλη επιχείρηση να βγάζει κέρδος σε 1-2 χρόνια.
Δεν ξέρω πόσο κοστίζει το υποβρύχιο (μερικές 100άδες χιλιάδες ευρώ?) αλλά υπολογίζοντας και το κόστος συντήρησης και υποστήριξης πιθανώς να είναι πολύ φιλόδοξο το σχέδιο, αν σκεφτεί κανείς ότι το ναυάγιο βρίσκεται σε περιοχή με ισχυρά ρεύματα και δεν έχει πάντα και τον καλύτερο καιρό οπότε δεν μπορεί να βουτιέται όλο το χρόνο.

Μακάρι πάντως να πάει καλά, το όλο εγχείρημα φαίνεται πολύ εντυπωσιακό

Όσο για τα 500$, δεν είναι και λίγα αλλά δεν είναι και αστρονομικό το ποσό για μια εντυπωσιακή βουτιά με βαθυσκάφος
Φοίβο συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικισμό σου. Από σκοπιάς ROI θα χρειαστούν πολλά-πολλά χρόνια για να πάρουν πίσω τα χρήματα αγοράς του υποβρυχίου + συντηρήσεις + κόστος ημερήσιας λειτουργίας, μισθοί κ.ά. Το πώς λένε ότι θα γίνει το θαύμα μέσα σε 1-2-3 χρόνια, δεν το συλλαμβάνω.

Λέτε να δούμε ατελείωτες ουρές στη Κέα και λίστες αναμονής;

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο θέμα, η προσθήκη στη περιοχή του Burdigala και του "άγνωστου αεροπλάνου" σίγουρα θα ανεβάσει το ενδιαφέρον του κόσμου σε μια 3 σε 1 κατάσταση.

Οψόμεθα.
__________________
Beracuda
#28 Μέλος ΤΗΘΥΣ

“O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή!
Απάντηση με παράθεση