Θέμα: Lembeh Straits
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-11-08, 15:52
Το avatar του χρήστη sfougarisb
sfougarisb sfougarisb is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Lembeh Streights

Και ορισμένα μαλάκια..

Κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής, ένα καλαμάρι μου έκανε την τιμή να ποζάρει:

Το mimic octopus είναι ένας από του πλέων διάσημους κατοίκους της περιοχής:

Ένα Octopus marninatus, είναι ένα
λιγότερο εντυπωσιακό δήγμα αλλά έμοιαζε και αυτό να μιμείται ένα πάγουρο, με τα πόδια μαζεμένα κάτω από το μανδύα του να κινούνται όπως ενός κάβουρα, καθώς προσπαθούσε να μας αποφύγει....

Μια "ανήλικη" σουπιά (πιθανά Seppia latimanus), με μήκος στα 8-10 εκατοστά.

Ένα από τα μεγαλύτερα "ευρήματα" στο Lembeh, είναι σίγουρα το Flamboyant Cuttlefish ή η "φανταχτερή σουπιά".

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά το εκπληκτικό αυτό πλάσμα μοιάζει τελείως ατρόμητο συνεχίζοντας να κυνηγά ανενόχλητο άπω τους δύτες γύρο του. Εδώ έχει εξαπολύσει (με αστραπιαία ταχύτητα) τα πλοκάμια του προς ένα άτυχο κάβουρα που έκανε το λάθος να αποκαλυφθεί στην άμμο.

Δυστυχώς τα αντανακλαστικά μου δεν μου επέτρεψαν να πάρω φυτογραφία στην επιστροφή με το θύμα...

Εδώ μπορείτε να διακρίνεται τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο οι σουπιές αυτές "περπατούν" στον πυθμένα κάνοντας χρήση των τροποποιημένων πλοκαμιών τους, καταφεύγοντας μόνο περιστασιακά στην τυπική κολύμβηση. Αυτός ο τρόπος μετακίνησης (με συνεπαγόμενες μεταλλαγές / τροποποιήσεις οργάνων του σώματος) έχει υιοθετηθεί από πολλά άλλα πλάσματα στην περιοχή αυτή.
Απάντηση με παράθεση