Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-11-08, 00:27
Tiburon Tiburon is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Ένθετη έκδοση της εφημερίδας "Εθνος" με τίτλο "Η ζωή στον ύφαλο"

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασίλη, η πρώτη μου σκέψη όταν ξεφύλλισα το ένθετο ήταν η ίδια με τη δική σου....
"Οι περισσότερες φωτό του λευκώματος δεν είναι από Ελλάδα"

(δες και το πρώτο σχόλιό μου όπου σκόπιμα δεν είπα "του ελληνικού βυθού")

Αλλά από την άλλη, σκέφτηκα, μικρό το κακό.... Όλα τα είδη που εικονίζονται, ασχέτως που και πόσο βαθιά, υπάρχουν όντως και στην Ελλάδα και αυτό μου αρκεί για την ώρα.

Κόκκινη γοργονία υπάρχει και ρηχότερα των 40 μέτρων (καμινγκ σουν με ποστεράκι στο συμπόσιο)
Σπάνια περίπτωση αλλά όταν οι βιοτικές και αβιοτικές απαιτήσεις της συνδυάζονται επιτυχώς, δεν είναι αδύνατο.
Το ότι εγώ ας πούμε δεν την έχω συναντήσει ποτέ στα 20μ δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας. Το Β. Αιγαίο άλλωστε μοιάζει σε πολλά με τη δυτική λεκάνη της Μεσογείου και είμαι σίγουρη ότι μας φυλάει πολλές ακόμα εκπλήξεις. Επομένως κρατάω μια επιφύλαξη (θέλω να ελπίζω κιόλας) ότι τα θαύματα που φωτογράφισε ο Αβαγιαννός μπορεί και να είναι από τα νερά μας...

Όσο για τα ψάρια, που ξέρεις, μπορεί να τα έχει φωτογραφήσει και κάμποσες δεκαετίες πριν
Ευχαρίστως πάντως θα τον βομβάρδιζα με ερωτήσεις αν είχε ποτέ την ατυχία να με συναντήσει!!!
Η αλήθεια είναι ότι υποψιάστηκα πως σκόπιμα δεν είπες «Ελληνικούς βυθούς» . Όντως το μήνυμα που περνά είναι καλό και παραμένει ενδεχομένως το ίδιο. Ανυπομονώ να δω το ποστεράκι! Που ξέρεις μπορεί να είναι και δίπλα στο δικό μου . Υποψιάζομαι για ποιο μέρος μιλάς. Πάντως υπάρχουν κι άλλα spots με κόκκινες γοργονίες πιο ρηχά από τα 40 m στο Αιγαίο. Άλλωστε το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη… ένα κομμάτι του βρέχει την Ασία. Το βόρειο Αιγαίο όντως παρουσιάζει κοινά στοιχεία με τη ΒΔ Μεσόγειο και ελπίζω ότι μας κρύβει και άλλους μικρούς θησαυρούς! Όμως δυστυχώς πέρα από τον παράγοντα περιβάλλον, υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος… Εκεί μάλλον εστιάζεται και η μεγάλη μας διαφορά με τις ακτές της Γαλλίας και Ισπανίας…
Απάντηση με παράθεση