Θέμα: Lembeh Straits
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-11-08, 10:55
Το avatar του χρήστη sfougarisb
sfougarisb sfougarisb is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Lembeh Straights: The realm of the Pygmy Seahorse

Έμαθα για το Lembeh όταν αγόρασα το βιβλίο Κωνσταντίνου Πετρινού: In the Realm of the Pygmy Seahorse. Για όποιον δεν το έχει, το προτείνω με ενθουσιασμό. Είναι ένα από τα λίγα βιβλία όπου η εξαιρετική φωτογραφία συνδυάζεται με πολλές πληροφορίες και πραγματικό ενθουσιασμό για το θέμα.

Πέραν των "γνωστών" Pygmies, καταφέραμε να δούμε και δύο άλλα, άγνωστα σε μένα είδη.

Δεν είμαι βέβαιος τι είναι ο ιππόκαμπος αυτός. Βρέθηκε σε βάθος 6-7 μέτρων ανάμεσα σε φύκια. Το σίγουρο είναι ότι είναι μικροσκοπικός. Προσέξτε το φύλο στο οποίο κάθεται. Physalia, Βασίλη, μπορείτε να βοηθήσετε με το όνομα? Η διάμετρος των φύλων θα πρέπει να είναι σταθερή και να βοηθήσει με την εξακρίβωση του μεγέθους του.

Το ποίο εκπληκτικό όμως είδος είναι στην προηγούμενη φωτογραφία. Ήταν αδύνατο να καταλάβω τι ήταν αυτό στο οποίο μου εφιστούσε την προσοχή ο οδηγός μου... Δεν έβλεπα παρά μερικά σκουπίδια να τα παρασύρει το ρεύμα. Ομολογώ μάλιστα ότι πήρα μερικές φωτογραφίες στην τύχη για να δω στην οθόνη (υπό μεγέθυνση) αν υπήρχε κάτι στο κάδρο... και τότε εντόπισα το μάτι!

Στην επιφάνειά μας είπαν ότι το πλάσμα αυτό έχει εντοπισθεί μόλις πριν 1,5 χρόνο, περιμένουν την επίσημη ταξινόμηση του, και έχει προσωρινά ονομασθεί Lembeh Dragon.

Ο Βασίλης έχει την καλύτερη φωτογραφία και τον καλώ να ποστάρει . Στην δικιά μου μοιάζει με τεντωμένη συρμάτινη κρεμάστρα καθαριστιρίου....
Απάντηση με παράθεση