Θέμα: Lembeh Straits
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-11-08, 01:58
Το avatar του χρήστη emmy
emmy emmy is offline

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Lembeh Streights

Τόσες μέρες μετά την επιστροφή, και μόλις σήμερα στις 1.45πμ καταφέρνω να μπω στο site (βασικά μου σφύριξαν πως ο Μπάμπης ανέβασε φωτογραφίες!!!)

Θα ήθελα πολύ να μεταφέρω, κάτι που συζητήσαμε αρκετά και στο Lembeh, και έχει να κάνει με την βιολογία όλων αυτών των πλασμάτων.

Κανείς νομίζω δεν αμφισβητεί ότι οι φωτογραφίες είναι απίστευτα εντυπωσιακές (το ίδιο και κάποια βίντεο που τραβήχτηκαν).
Όμως, πραγματικά δύσκολα μπορούν να συγκριθούν με την γνώση που μπορεί κάποιος να αποκομίσει για την βιολογία αυτών των πλασμάτων.

Διαβάζοντας από τους σχετικούς οδηγούς (ή ακούγοντας όσους είχαν προηγούμενη εμπειρία και το είχαν ψάξει) και καταλαβαίνοντας τον τρόπο που ζουν αυτά τα όντα, το περιβάλλον τους, γιατί καμουφλάρονται όπως καμουφλάρονται, πως τρέφονται, πως αναπτύσσονται, με ποια είδη συνυπάρχουν, που να τα αναζητήσεις, νιώθεις πραγματικά πως βρίσκεσαι σε ''ΑΛΛΟ'' σύμπαν αλλά ταυτόχρονα νιώθεις πως μπορείς και το προσεγγίζεις και το καταλαβαίνεις!!!

Τελικά, αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο κίνητρο για να βουτάς!

Προσωπικά, απόλαυσα τις συζητήσεις αυτές, όσο (ίσως κάποιες φορές και περισσότερο) και τις ίδιες τις βουτιές.

(Μπάμπη, ξέφυγα λίγο, αλλά έτσι κι αλλιώς έχω δηλώσει φανατική θαυμάστρια της καλλιτεχνικής δουλειάς σου!!!)
Απάντηση με παράθεση