Παράθεση:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
χμ τα δικα μου ειναι αρκετα....
1. ελλατωματικο μανομετρο σε stage φιαλη. Ειχε κολλησει στα 170 bar και το ανακαλυψα αργα με αποτελεσμα το υπολοιπο της αποσυμπιεσης να γινει με Buddy breathing με το ζευγαρι μου (ευτυχως ειχαμε επαρκεια μιγματος)
Το αέριο αποσυμπίεσης στην φιάλη σου δεν ήταν αρχικά αρκετό ως αποτέλεσμα του χαλασμένου μανόμετρου, δηλαδή νόμιζες ότι είχε 170 εξαρχής?
|
1. >Λογικα η φιαλη πρεπει να μην ηταν γεματη απο την αρχη....ηταν το πενηνταρι για τις ενδιαμεσες αποσυμπιεσεις...και αφου βλεπω οτι αναπνεω και δεν αλλαζει η πιεση κοπαναω το μανομετρο στη φιαλη και τζουπ πηγε στο μηδεν

...αλλα οπως ειπα εφτανε το πενηνταρι του ζευγαριου μου και για τους 2...
Παράθεση:
Παράθεση:
5. Αστοχια dc απο μπαταρια (4-5 φορες) σε καταδυσεις αποσυμπιεσης και μη....παντα ρολογακι στο χερακι και καλη γνωση των πινακων...καταδυσεις αποσυμπιεσης παντα με πινακες και εναλλακτικα πλανα..
Δεν θα ήταν καλύτερη ιδέα το 2ο computer? Το ρολογάκι χωρίς βυθόμετρο μάλλον άχρηστο είναι ή έχεις b/t citizen με βυθόμετρο?
|
κοιταξε ολα ειναι σχετικα αντρεα, στις βουτιες που σου αρεσουν θα συμφωνουσα....
Ομως η τρεχουσα αποψη μου ειναι βουτιες στα 20 μετρα με πολλα ψαρακια γυρω γυρω και μακρια απο τις ωρες μηδεν, οποτε δεν θελω ουτε δευτερα κομπιουτερ ουτε Bottom timers, to uwatec μου σε ενα συντηρητικο προγραμματακι για micro bubbles, ενα νιτροξακι, ενα 3,5 ωρο τη μερα υποβρυχιως, το ρολογακι μου ως back up , το βαθυμετρο της κονσολας μου ωστε να ξερω που ειναι τα 6 και τα 3 μετρα και καλη γνωση των πινακων...(δεν ειναι κακο να θυμασαι απ εξω ολες τις ωρες μηδεν)
Παράθεση:
Παράθεση:
6. γρηγορη αναδυση λογω κακης αναπτυξης dsmb . Αυτο που συνεβη ηταν οτι ειχε πολυ δυνατο επιφανειακο ρευμα (ενω εγω ημουν προστατευμενος στον υφαλο) με συνεπεια το μπαλονι να μην βγει ποτε στην επιφανεια αλλα να ταξιδευει οριζοντια παρασυροντας και μενα μαζι. Λυση: γρηγορη απελευθερωση (μετα το αρχικο σοκ απο την εκπληξη!!!), και bye bye μπαλονακι μου.....
Σωστή αντίδραση! Πάντως ο κανόνας στο μίτο του DSMB πρέπει να είναι ότι το μήκος του να είναι τουλάχιστον 1,5 φορές το βάθος χρήσης, για ακριβώς το λόγο που παραθέτεις παραπάνω. Hope you agree.
|
προφανως και συμφωνω...αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση και 20 μετρα σχοινι να ειχα ανοιξει , η σημαδουρα παλι οριζοντια θα ηταν....για αυτο και τρελαινομαι οταν βλεπω κοσμο να εχει το reel δεμενo πανω του....
Παράθεση:
Παράθεση:
7. Απωλεια ζωνης βαρων λογω ελλατωματικης πορπης (δεν ασφαλιζε σωστα τον ιμαντα με αποτελεσμα αυτος να γλιστραει)....ευτυχως την προλαβα με τα ποδια μου (αουτς!) και την επιασα....απο τοτε λιγα κιλα στη ζωνη, λιγα κιλα στις τσεπες (τις προβλεπομενες για βαρη, οχι τις απλες, γιατι ανοιγουν και χανεις τα βαρη , α ναι το εχω παθει και αυτο...)
Πολύ επικίνδυνη κατάσταση ειδικά σε καταδύσεις αποσυμπίεσης με στεγανή (άρα πολύ θετικός χωρίς βάρη). Η προτεινόμενη λύση είναι διπλή πόρπη + crotch strap. Tι λές?
|
ομολογω οτι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε διπλη πορπη...αυτο που λειτουργει σε μενα ειναι οτι εχω μοιρασει τα βαρη πανω μου μεταξυ των ενσωματωμενων βαρων κ της ζωνης με τετοιο τροπο οποτε οτι και να χασω ειμαι σχεδον οκ....να τονισω ομως οτι βουταω παντα υπερβαρος καθοτι ειτε συνοδευω ειτε βιντεοσκοπω....