Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-12-08, 11:37
psyche psyche is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Ευτυχώς μας προσέχουν

Χαιρετώ κι εγώ
Κατ΄αρχήν χαίρομαι πολύ για το επίπεδο της συζήτησης εδώ. Το τι έχω διαβάσει κατά τόπους από ανθρώπους που μέχρι πρότινος θεωρούσα "σοβαρούς" δεν περιγράφεται.

Η μικρή μου γνώμη. Τα γεγονότα αυτά ΔΕΝ είναι το αποτέλεσμα της δολοφονίας του 15χρονου. Αυτό ήταν μόνο μια συσπειρωτική αφορμή. O Γιώργος το έγραψε πολύ ωραία. Η ιστορία δεν ξεκίνησε σήμερα με τη δολοφονία ενός νέου.
Παράθεση:
τη σκανδαλη δεν την πατησε ο 37χρονος πατερας, την πατησε ενα ολοκληρο συστημα το οποιο με περισσεια απληστια ξεζουμιζει οτιδηποτε, ειτε αυτο ειναι φυσικοι ποροι, ειτε ειναι ανθρωπινη αξιοπρεπεια, με μονο στοχο το κερδος. Ετσι ωστε να εχουμε τις λιμουζινες κ τα διαμαντια και τις βιλες πανω στις σταχτες...
Μιλάνε για "αναρχικούς" για "γνωστούς-αγνώστους" για "100-200 άτομα", αναρωτιούνται "που είναι η αστυνομία". Δεν ξέρω πόσοι από εσάς κατεβήκατε στο κέντρο αυτές τις μέρες.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κάθομαι σπίτι μου. Παρ' ότι άρρωστος, ήμουν εκεί και το Σάββατο το βράδυ, και την Κύριακη και χτες. Κι ας ήταν να φάω ξύλο, κι ας ήταν να μου σπάσουν τα χέρια, κι ας ήταν να με πνίξουν στα χημικά. Κι ας μην μ' ένοιαζε να πετάξω πέτρες ή να σπάσω τζαμαρίες.

Ήμουν εκεί το Σάββατο μόλις είχε μαθευτεί το γεγονός της δολοφονίας να δω τους ΜΑΤατζήδες να χασκογελάνε καθώς άνθρωποι (40-50-60χρονών) τους φώναζαν κλαίγοντας ΝΤΡΟΠΗ.

Ήμουν εκεί την Κυριακή να δώ με τα ίδια μου τα μάτια και όχι αυτά του κάθε τσογλανιού Ευαγγελάτου και Πρετεντέρη ΠΟΙΟΙ ήταν αυτοί που κατέβεναν στους δρόμους. Τουλάχιστον όση ώρα μπορούσα να έχω ανοιχτά τα μάτια μου και δεν υποχωρούσα αλληλοβασταζόμενος στα τυφλά.

Ήμουν εκεί χτες το βράδυ να δω για ποιους 100-200 γνωστούς-αγνώστους μιλάνε. Και δεν ήταν ούτε 100 ούτε 200. Ούτε αναρχικοί ήταν, ούτε γνωστοί-άγνωστοι. Ήταν πολλές, πολλές, πολλές χιλιάδες παιδιών, νέων, μεγαλύτερων. [Δεν συνηθίζω να κάθομαι σε ένα μπλοκ. Μ' αρέσει να γυρνάω παντού]. Όλων αυτών που τους λένε ότι "έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να φας σκατά για να κερδίσεις μια θέση στην ανεργία ή έστω στο μισθό του 700άρικου" ενώ βλέπουν ρουσόπουλους, βουλγαράκηδες, βουλευτές και υπουργούς να μοιράζουν δίπλα από την πισίνα τους δισεκατομμύρια, δάση και παραλίες στα τσιμπούρια, στους νονούς και στους μαυραγορίτες.

Οι εικόνες που είδα και περπάτησα χτες ήταν πράγματι πρωτόγνωρες. Δεν έμοιαζαν με τις πορείες του '98-'99. Δεν έμοιαζαν με τις μιλιταριστικές πορείες στο G8 της Χαλκιδικής. Δεν έμοιαζαν με τα πολυτεχνεία. Ήταν κάτι πολύ πολύ διαφορετικό που δυστυχώς κανένα κανάλι, καμία TV, κανένας δημοσιογράφος δεν πρόκειται να μεταφέρει. Γι' αυτούς μονάχα "που ειναι η αστυνομία" και οι "100-200 αλήτες κουκουλοφόροι" υπάρχουν. Όποιος ήταν εκεί όμως δεν αναρωτιόταν. Ζούσε το που ήταν η αστυνομία, το πόσος ήταν ο κόσμος. Το κακό που βρήκε τους μικρομεσαίους μαγαζάτορες.

Ε ναι λοιπόν. ΠΟΙΟ είναι αυτό το κακό τελικά; Οι αγανακτισμένοι νέοι; Και ναι σε έναν "πόλεμο" [όπως γράφτηκε] υπάρχουν θύματα απώλειες κλπ. Αλλά είναι εκατέρωθεν one and the same; Όλα πια κουλ-ουάχατ; Όλα ένα είναι;

Δεν χαίρομαι για τις καταστροφές. Ούτε τις υποστηρίζω. Αλλά δεν μπορώ να τις καταδικάσω. Να τις φάνε στη μούρη όλοι αυτοί που πίστευαν πως μπορούνε να γαμάνε τον κόσμο επ' άπειρον. Έτσι χωρίς συνέπειες. Όλους αυτούς που πιστεύουν ότι με ένα X-Factor και 5-6 τσίγκινα αστέρια μπορούμε να συνεχίσουμε τη life-style ζωή μας. Να τα φάνε αυτοί που ξελιγώνονται να μάθουν ποιος ξεφτίλας πήδηξε τον κώλο ποιου τσόκαρου. Να τα φάνε αυτοί που που εμμέσως ή αμέσως μοιράζουν την περιουσία του λαού μας και ξεφτιλίζουν την κοινωνία μας, τη φύση μας, τον ιδρώτα μας.

Μακάρι όσοι πραγματικά επλήγησαν να στρέφονταν ενάντια αυτού που πραγματικά προκάλεσε τις ζημιές τους. Και δεν ήταν το χέρι του x-y-z νέου. Αλλά ξέρω πως για ακόμα μια φορά θα φροντίσει η TV. Όπως φροντίζει τόσα χρόνια...

Τουλάχιστον για πρώτη φορά μου δημιουργήθηκε η απορία:
"Λες; Λες έτσι να μυρίζει τελικά;"
Απάντηση με παράθεση